YARIŞMALAR DEVAM EDİYOR

YARIŞMALAR DEVAM EDİYOR

.

GENÇLİK ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar Arası Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinin ikinci gününde “Yağ satarım, bal satarım” oyununda Burhan İlkokulu birinci, Cumhuriyet İlkokulu ikinci ve Ahmet Tuncer İlkokulu üçüncü oldu.


Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları hatırlamak ve canlandırmak aynı zamanda da öğrencileri eğlenirken spor yapmaya teşvik etmek amacıyla Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliği ile “2023-2024 Okullar Arası Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” gerçekleştiriliyor. Gazipaşa Gazi Spor Salonu ve Gazipaşa Şehir Stadı’nda düzenlenen yarışmalar, ilçedeki ilköğretim okullarından 67 okul takımı ve 750 öğrencinin katılımıyla önceki gün başladı. Yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, yakan top ve tombik oyunlarını kapsayan geleneksel çocuk oyunları şenliği, toplam 4 farklı kategoride yapılıyor. 


İŞTE DERECEYE GİREN OKULLAR
4 gün sürecek Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinin ikinci günü “Yağ satarım, bal satarım” oyunu ile Burhan İlkokulu birinci, Cumhuriyet İlkokulu ikinci ve Ahmet Tuncer İlkokulu üçüncü oldu. Şenliğin üçüncü gününde (Bugün) “Mendil kapmaca” yarışmaları yapılacak. Yarın “Yakan top” kategorisindeki yarışların ardından ise etkinlik sona erecek ve dereceye giren öğrencilere madalya ve kupaları takdim edilecek. >Vildan RENDE

 

 



Anahtar Kelimeler: YARIŞMALAR DEVAM EDİYOR