YARIŞ BAŞLIYOR

.

SİYASET 23.01.2024 08:46:00 0
YARIŞ BAŞLIYOR

Gazipaşa’da CHP, İYİ Parti, TİP, Vatan Partisi’nin yanında MHP ile AK Parti’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı adaylarının netleşmesinin ardından seçim yarışı resmen başladı. 31 Mart seçimlerine yönelik çalışmalarının startını veren adaylar, önümüzdeki süreçte saha çalışmalarına yoğunluk verecek.


GAZİPAŞA’YI, 31 Mart 2024’te yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’nin heyecanı sardı. Aday belirleme sürecini geride bırakan siyasi partiler, yola çıktığı isimlerle seçim çalışmalarının startını verdi. Gazipaşa’da adaylığı kesinleşen MHP ile AK Parti’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı Mustafa Aksoy’la, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mehmet Ali Yılmaz’la, İYİ Parti Mehmet Yüksel’le, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ümran Çolakoğlu’yla, Vatan Partisi ise Fikret Çalışkan’la belediye seçimine katılacak. 


HEYECANLI BİR SEÇİM OLACAK
Gazipaşa’yı 31 Mart 2024 seçimlerinde büyük bir heyecan bekliyor. Geçtiğimiz pazar günü yapılan önseçimle partisinde güven tazeleyen CHP’nin adayı mevcut Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ile Cumhur İttifakı’nın Adayı Mustafa Aksoy ve İYİ Parti’nin Adayı Mehmet Yüksel arasında büyük bir çekişme yaşanacak. Seçim stratejisini yavaş yavaş ortaya koyan Cumhur İttifakı Adayı Aksoy, ilk olarak ittifak oylarını bir arada tutmayı hedefliyor. Önseçimden güçlenerek çıkan Yılmaz, partisinin mevcut oylarını koruyarak, iddiasını sürdürmek istiyor. 


TİP KİLİT PARTİ OLABİLİR
İYİ Parti Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Yüksel ise, kurucusu olduğu İYİ Parti Gazipaşa ilçe Teşkilatı’nın tabanına güveniyor. Partisinden fire vermek istemeyen Yüksel, sağ ve soldan küskünlerin oyunu alarak seçime güçlü bir şekilde girmeye hazırlanıyor. TİP’in Adayı Ümran Çolakoğlu ise seçimlerde kilit rol oynayacak. Çolakoğlu’nun CHP’nin küslerinden ve sol seçmenden destek görmesi beklenirken, TİP’in alacağı oylar Gazipaşa’da seçim sonuçlarına direkt etki edeceği öngörülüyor.


OFİS HAZIRLIKLARI BAŞLADI
31 Mart seçimlerine yönelik çalışmalarının startını veren adaylar, önümüzdeki süreçte saha çalışmalarına yoğunluk verecek. Seçim ofisi hazırlıklarına da hız veren Aksoy, Yılmaz, Yüksel ve Çolakoğlu; seçim çalışmalarını hem sahada hem de halka açık olacak seçim ofislerinde gerçekleştirecek. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: YARIŞ BAŞLIYOR