Tarih: 08.08.2022 13:01

“YARGIDAN UMUT VERİCİ ADIM…”

Facebook Twitter Linked-in

Gazeteci-Yazar Yusuf Yavuz, Mersin Nöbetçi İdare Mahkemesi tarafından keşif kararı çıkartılan Kaledran’daki mermer ocağı hakkında açıklama yaptı. Alın an kararın Kaledaran için umut verici olduğunu belirten Yavuz, “Türkiye’nin üretim cennetlerinden biri olan Mersin’in Anamur ilçesine bağlı Anıtlı köyünde açılan mermer ocağına karşı açılan davada mahkeme bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi.

“KARŞI YÖRE HALKI DAVA AÇMIŞTI”

Geçmişte Kaledran olarak bilinen bu eski yerleşim, ikiye bölünerek bir kısmı Anıtlı adıyla Mersin’e, bir kısmı ise Yakacık adıyla Antalya Gazipaşa’ya bağlanmış. Doğal yaşamı, su kaynaklarını ve tarımsal üretimi doğrudan etkilemek bu girişime karşı yöre halkı dava açmıştı. Geçtiğimiz Nisan ayında mermer ocağı açılan bölgeyi ziyaret etmiş, yöre halkı ve sivil toplum örgütleriyle bir söyleşi gerçekleştirmiştik.

“KARARLI MÜCADELELERİ İÇİN KUTLUYORUM”

Başta Anamur ve çevresi olmak üzere ülkedeki yıkım projelerine karşı doğanın ve halkın yaşam hakkını savunan ve oldukça zorlu koşullarda bu konuda mücadele eden Av. Seyda Afyoncu’yu kararlı hukuk mücadelesi için kutluyoruz. Umarız yargı bu bölgenin geleceğini karartacak proje hakkında en doğru kararı verir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —