YAPAMADIKLARINI VAAT ETTİ

“Hizmette Daima İleri” sloganıyla tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenleyen Yılmaz, 2019-2024 yılları arasında ilçe halkına yapmayı söz verdiği ve hayata geçiremediği birçok projeyi yeni dönem için ilçe halkının önüne sundu.

SİYASET 19.02.2024 09:22:00 0
YAPAMADIKLARINI VAAT ETTİ

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı ve Mevcut Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Hizmette Daima İleri” sloganıyla “Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantı” düzenledi. Cuma günü saat 14.30’da Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, CHP Parti Meclisi Üyesi (PM) Şengül Yeşildal, CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, CHP İlçe Başkanı Fahri Oğuz, CHP Belediye meclis üyeleri ve yeni dönem meclis üyesi aday adayları, partililer ve belediye personelleri ile aileleri katıldı. Başkan Yılmaz, mesai saatleri içinde olmasına rağmen Gazipaşa Belediyesi bünyesinde çalışan memur ve işçileri aileleri ile birlikte salona doldurarak kendisini alkış yağmuruna tutturdu. Başkanlığı döneminde, ilçenin halkının gözünü sathi asfalt ve beton yollarla boyayan Yılmaz yönetimindeki Gazipaşa Belediyesi, yapımı 2019 öncesi başlayan ve halen tamamlanamayan Ulu Hendek projesi ile yine 4 yıldır tamamlanmayı bekleyen Tropikal Park projelerini vizyon projeler olarak halkın önüne serdi. 


Tanıtım toplantısında yeni dönemde yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler veren Yılmaz, 2019-2024 yılları arasında yapmayı söz verdiği ve hayata geçiremediği birçok projeyi yeni dönemde yeni projeler başlıkları altında yeniden gün yüzüne çıkardı. İşte Başkan Yılmaz’ın 2019’da verdiği ve gerçekleştirmediği, yeni dönem için tekrardan verdiği vaatleri; 


KÜLTÜREL FAALİYET SÖZÜ HAVADA KALDI
2019’da, “Kültür ve yaşam evi açacağız. Her yaş grubunun vakit geçirebileceği sosyal alanlar ile ilçede bir sinema salonu açılması ve belediye tiyatrosu kurulması için çalışma başlatacağız” diye Yılmaz, yeni dönem için; “Kültürel faaliyetlerimizi rahatlıkla yapabileceğimiz bir Amfi tiyatromuz olacak” sözünü verdi.
 

SPOR FAALİYETİNDE SINIFTA KALDI
2019’da “Spor merkezlerinin kurulmasını sağlayacağız” sözünü veren Yılmaz, Spor alanları konusunda da sınıfta kaldı. O dönemde verdiği vaatleri unutup yeni dönemde de aynı vaatlerini sıralamaya devam eden Yılmaz, “Gazipaşa’mıza içinde stadyum olan kullanışlı bir spor kompleksi inşa edeceğiz” sözünü verdi.
 

SOKAK HAYVANLARI SORUNU ÇÖZÜLMEDİ
Yılmaz, “Sokak hayvanlarının korunması ve bakımı konusunda daha fazla özen göstereceğiz” demişti. Geride bıraktığımız dönemde belediye bünyesinde veteriner kliniği açan Yılmaz, bu sözünü de tam anlamıyla tutamadı. Sokak hayvanlarına gerekli hassasiyetin gösterilmemesi nedeniyle kazalar ve olaylar meydana geldi. 
 

GENÇLERE DAİR PROJELER ASKIDA KALDI
“Gençlerin istihdamına yönelik öncelikli projeler uygulayacağız” demişti. Ancak gençlerin ön plana tutulduğu bir proje olmadı. 2019’da gençlere verdiği sözleri yapamayan Yılmaz, yeni dönem için; “Gençlerimizin sosyalleşebileceği, ders çalışabileceği, spor yapabileceği alanları artıracağız. Gençlik merkezimizi ilçemize kazandıracağız” sözünü verdi. 


BELEDİYE BİNASINI YENİLEMEDİ
“Yeri hazır belediye hizmet binamızın inşaatını yaparak halkımızın hizmetine sunacağız” demişti ve yeri hazır demesine rağmen 5 yıl boyunca aynı binada görev yapan Yılmaz, 2024’ten sonraki dönem için; “Gazipaşa’ya yakışır bir belediye hizmet binası kazandıracağız” vaadinde bulundu.


ENGELLİ BİREYLER DÜŞÜNÜLMEDİ
Başkan Yılmaz, “Kaldırım ve yollar, engelli vatandaşlarımız için de uygun hale getirilecektir” demişti. Yağmur drenajlarının oluşturduğu çukurlar yüzünden engelli bireylerin yaşadığı sıkıntılar bitmedi. Araç yoğunluğu, trafik, otopark sıkıntısı gibi şikâyetler, Gazipaşa’da son yıllarda artmaya başladı. Başkan Yılmaz’ın engelli bireyler için verdiği sözler de yapılmadı. 


TOPLU TAŞIMA SORUNU DAHA DA ARTTI
Başkan Yılmaz; “Toplu taşıma sorununu çözerek kırsal mahallelerin ilçe merkezine ulaşımını sağlayacağız” demişti. Yılmaz’ın; Kırsal mahallelerin ilçeye ulaşımı köşede dursun, “Devlet Hastanesi’ne rahat ulaşım sağlanması için servis hizmeti başlatacağız” vaadini bile havada kaldı.
 

BULANIK SU SORUNU DEVAM EDİYOR
Sugözü suyunun şehre geldiği Çömlekuçan deposunda arıtma tesisi kurarak sudaki kirlilik giderilecek demişti. Ancak yağmur yağışlarının etkili olduğu her dönem ilçe halkı bulanık sulara mahkum edildi.


5 YIL BOYUNCA GÖREMEDİ Mİ?
“Şehrimizin pazaryeri ve otopark problemini biliyoruz. İlk önce otopark ve pazar yerimizi yapacağız. Çarşı merkezimizi rahatlatacağız” vaadini veren Yılmaz, 5 yıl boyunca aynı sorunları görmesine rağmen neden bir girişimde bulunmadı? Sorusu da vatandaşların kafasında soru işaretleri bıraktı. 
 

ÇİFTÇİLER GERİ PLANDA KALDI
“Güneş enerjisi santralleri kurulacak, uygun alanlara paneller yerleştirilerek belediyemizin elektrik ihtiyacının tamamını güneş enerjisinden sağlayacağız. Enerjinin bir kısmını da tarımsal faaliyet yapan çiftçilere ücretsiz vereceğiz. Çiftçilerimizin sulama suyu sorununu çözeceğiz” diyen Yılmaz, bu vaadini de gerçekleştiremedi. Son toplantısında da “Kuracağımız Güneş Enerjisi Santralleriyle, hem belediyemizin elektriğini karşılarken hem de çiftçimize destek olacağız” sözünü yineledi.
 

PROJELERDEN ÇOK MANEVİ DEĞERLERDEN BAHSETTİ
Tüm bu vaatlerini gerçekleştiremeyerek tekrardan yeni dönem için vaat olarak gösteren Başkan Yılmaz, yaptığı konuşmasında; “Çok güzel işler başardık. 5 yılda, kendi kendine yetebilen, kaynaklarını doğru kullanabilen, üreten, kadınların, çocukların, gençlerin daima yanında olan, kültürü ve sanatı hep önde tutan, doğaya ve sokaktaki canlara her zaman sahip çıkan, ilçenin marka kent olması için çalışmalar yapan, mali disiplini sağlanmış, borçsuz belediye inşa ettik. Göreve gelir gelmez ilk olarak yönetim anlayışında büyük bir zihniyet değişimi gerçekleştirdik. Şeffaf, hesap verebilen ve katılımcı bir anlayışı Gazipaşa’mıza getirdik. Yaptığımız tüm çalışmaları, her zaman sizlerle paylaştık. Kimseyi bizden farklı düşünüyor diye dışlamadık. Halkımızın emeğini, kimseye yedirmedik. Kişiye değil, halka hizmet getirdik. Evet, büyük projeler yaptık. Yeni Parklar, köprüler, hizmet binaları inşa ettik, yollar açtık. Ama bu şehirdeki en büyük projemiz, Gazipaşa’da yarattığımız huzur ortamı oldu. En çılgın projemiz,  şehrimize getirdiğimiz adalet, kardeşlik ve güven duygusu oldu” dedi. Başkan Yılmaz konuşmasında;  borç edebiyatı yapmakla geçirdiği 5 yılını, sadece manevi değerleri öne çıkarmaya çalışarak, Gazipaşa Belediyesi’ni iyi yönettiğini ispatlamaya çalıştı. 
 

HER SORUNU BİLEN YILMAZ, 5 YIL NEDEN GÖRMEZDEN GELDİ?
Yılmaz ayrıca konuşmasında; “İlçemizin sorunlarını ve neler yapılması gerektiğini çok iyi biliyoruz. Hem bütçe olarak hem de ekip olarak yapılması gereken projeler için hazırız. Neler yapacaksınız diye soracak olursanız. Gazipaşa’mızda halkımızın ihtiyacı olan neyse, sırayla onları yapacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini taşıyan, eşsiz doğası ve sıcacık insanlarıyla herkesi kucaklayan ilçemizde, bizleri bağrınıza bastığınız için, 12 yaşında köyünden çıkıp Cumhuriyet’in aydın bir genci olarak 30 yıl devletine hizmet ettikten sonra, memleketime, Gazipaşa’ma hizmet etme yetkisini, bize verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Başlattığımız işlerin devamını getirebilmek ve bahsettiğimiz bütün projeleri hayata geçirmek için sizlerden 5 yıl daha görev istiyoruz” ifadelerini de kullandı. Hizmet konusunda tartışılan Yılmaz hakkında; “Her sorunu bilen Sayın Başkan, 5 yıl neden o sorunlara göz yumdu da yeniden aynı vaatleri veriyor” sorusunu akıllara getirdi. 
 

“ÇOK GÜZEL İŞLER YAPACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ”
Yılmaz’ın toplantıdaki son sözleri ise şunlar oldu; “Hakkı, hukuku ve adaleti bu kentin dört bir tarafında yeniden yeşertmeye var mısınız? Kimseyi ayırt etmeyen bir yönetim anlayışıyla Gazipaşa’yı bir 5 yıl daha birlikte yönetmeye var mısınız? Hep birlikte daha güzel günlere hazır mısınız? Sevgili Gazipaşalılar, siz bize yetki verdiniz, güvendiniz biz de sizin yüzünüzü asla kara çıkarmadık. Çalmadık, çırpmadık. Yemedik yedirmedik. Doğru, dürüst ve şeffaf bir şekilde hep çalıştık. Çalışmaya da devam edeceğiz. Alnımız açık yüzümüz pak, sizlerle birlikte başarmaya devam edeceğiz. Bizler de hazırız. Sizlere çok güveniyor, birlikte çok güzel işler yapacağımıza söz veriyoruz. Gazi Ata’mızın da dediği gibi “Yerinde duran geriye gidiyor demektir, ileri daima ileri” diyoruz.” >Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: YAPAMADIKLARINI