“YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNER”

Yeni Mahalle’de yapılan 18 uygulaması hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi. AK Parti İlçe Başkanı Doğan, yaşanan gelişmeleri; “Yanlış hesap Bağdat’tan döner” atasözüyle özetledi.

GÜNDEM 24.02.2023 13:22:00 0
“YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNER”

GAZİPAŞA Belediyesi tarafından Yeni Mahalle’de yapılan 18. madde uygulamasına bitti gözüyle bakılırken, flaş bir gelişme yaşandı. Bölgede başlayan çalışmalarla birlikte gelen tartışmalar, itirazlarla devam etmiş, birçok vatandaş 18 uygulamasında haksızlık olduğunu ileri sürerek hakkını adalet önünde aramıştı. Yeni Mahalle’de uzun süre tartışma konusu olan 18 uygulaması hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi. Belediyenin yapacağı itirazlar kabul edilmez ise, Yeni Mahalle’nin 18’i sil baştan yapılacak. Uygulamanın ardından artık parseller için vatandaşlardan milyonlarca para alan Gazipaşa Belediyesi’nin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olurken, AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, yaşanan gelişmeleri; “Yanlış hesap Bağdat’tan döner” atasözüyle özetledi.

“OLACAKLAR BELLİYDİ”

Yeni Mahalle’de yapılan 18 uygulamasının halkı huzursuz ettiğini hatırlatan AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, “Yeni Mahalle’de yapılan 18 uygulaması hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildiğini öğrendik. Bu işin böyle olacağı belliydi. Sürecin başından bu yana uygulamadan memnun olmayan bir çoğunluk vardı. Yaşanan gelişmeler, çıkan tartışmalar ve yapılan itirazlara rağmen bu işte ısrar edildi. Burada vatandaşları mağdur edecek bazı sorunlar ve yanlışlar ortaya çıktı. Arazilerin kaydırılması, artık parsellere biçilen fiyatlar ve buna benzer birçok yanlış… Şimdi bakıyoruz ki; yanlış hesap Bağdat’tan döndü. Önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izlenecek hep birlikte göreceğiz” dedi. 

ARTIK PARSELLER NE OLACAK?

Belediyenin artık parsellerden milyonlarca lira kazanç elde ettiğini belirten Doğan, “Şimdi vatandaşların ödediği bu ücretler ne olacak, belediye yetkilileri yaşananların ardından nasıl bir yol izleyecek? Vatandaşların ücretini ödediği parseller vatandaşın mı olacak, yoksa paraları geri iade edilip, araziler belediyeye mi kazandırılacak? Tüm bu sorular, benim kadar mahalle sakinleri tarafından da merak ediliyor. Yeni Mahalle’de sancılı bir süreç başlayacak. Bu süreci yönetmek de kolay olmayacak. Umarım bu durum, hem vatandaşlarımızı hem de belediyeyi zarara uğratmaz” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: “YANLIŞ HESAP BAĞDAT’ DÖNER”