YANGIN UYARISI!

.

GÜNDEM 8.07.2024 10:00:00 0
YANGIN UYARISI!

ANTALYA Valiliği, önümüzdeki 3 gün hava sıcaklarının 38-43 dereceye kadar yükseleceğini, nem oranının ise yüzde 10 ila 20 arasında beklendiğini, rüzgarla birlikte kuru havanın orman yangınlarına neden olabileceğini belirterek, vatandaşlara ‘orman yangınları konusun dikkatli olun’ uyarısında bulundu. 


Antalya genelinde önümüzdeki üç gün sıcak ve kuru havanın etkili olacağı tahmin ediliyor.  Hafta sonu etkisini gösteren sıcaklıkların, Çarşamba gününe kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ön görülüyor. Bu süreçte hava sıcaklığının 43 dereceye kadar çıkması beklenirken, nemin düşeceği, rüzgarın da saatte 40 ila 60 kilometre arasında eseceği tahmin ediliyor. İlçemizde beklenen hava durumu ise orman yangınları riskini arttırıyor. 


İlçemizde beklenen hava durumu hakkında bilgi veren Antalya Valiliği, kuru havanın orman yangınlarına neden olabileceğini belirterek vatandaşlara dikkatli olun uyarısında bulundu. Valilikten yapılan açıklamada; “Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgide; yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, Antalya çevrelerinde sıcak ve kuru havanın önümüzdeki günlerde etkili olması tahmin edilmektedir. En yüksek sıcaklık 38-43 derece, en düşük nem yüzde 10 ila 20 arasında beklenmekte ve zaman zaman rüzgarın kuzey ve doğu yönlerden saatte 40 ila 60 kilometre arasında esmesi tahmin edilmektedir. Beklenen sıcak ve kuru hava ile birlikte rüzgarın neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: YANGIN UYARISI!