YANGIN RİSKİ DEVAM EDİYOR

.

GÜNDEM 9.09.2024 03:29:00 0
YANGIN RİSKİ DEVAM EDİYOR

TARIM ve Orman Bakanlığı, ormanlarda yüksek yangın riskinin devam ettiğini kaydederek, vatandaşları uyardı: “Ormanlık arazide ateş yakmayın, doğaya sigara izmariti atmayın, kuru ve yanmaya müsait olan otluk alanlarda dikkatli olun.”

Tarım ve Orman Bakanlığı, av mevsiminin açıldığını bugünlerde alınması gereken yangın tedbirlerini hatırlattı. Bakanlık’tan yapılan açıklamada, Meteoroloji’den alınan bilgilere göre, hava sıcaklıkları düşmesine rağmen ormanlarda yüksek yangın riskinin devam ettiği kaydedildi. Orman içerisine giren ve orman yollarını kullanan kişilerin yangın riskine karşı daha dikkatli olması gerektiği belirtilerek, özellikle av bölgelerinde otların çok kuru ve yanmaya müsait olduğu, her ne sebeple olursa olsun arazide ateş yakılmaması ve yangına sebebiyet verecek faaliyetler arasında bulunan doğaya sigara izmariti atmak, yemek ısıtma, ormanlık alanda ateş yakılması gibi eylemlerden kaçınılması gerektiği belirtildi. 

 

İKAZLARA UYUN!

Yasa gereği 31 Ekim’e kadar her ne sebeple olursa olsun ormanlık alanlarda ateş yakılamayacağının hatırlatıldığı açıklamada, gerekli hassasiyetin gösterilmesi çağrısında bulunuldu. Bunun yanında  ateşli piknik alanları da dahil olmak üzere ateş yakma yasağının aksi bir bildiriye kadar devam edeceği duyuruldu. Açıklamada, “Özellikle ana yolların ormanlık ve ağaçlık alanlardaki güzergâhlarında araçları ile seyir halinde olan vatandaşlarımızın araçlarından yangına neden olabilecek herhangi bir eylemde bulunmaması (özellikle sigara izmaritlerinin araçlardan atılmaması) gerekmektedir. Ormanlarımızın yangın tehlikesinden korunması amacıyla alınan bu tedbirler doğrultusunda vatandaşlarımızın yangına sebebiyet verecek faaliyetlerden kaçınmalarını ve yapılacak denetimlerde orman işletme memurlarının ikazlarına uymaları yeni acılar yaşamamamız için gerekli görülmektedir” denildi. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: YANGIN RİSKİ DEVAM EDİYOR