YALAN DÜNYA MAĞARASI ZİYARETÇİLERİN İLGİ ODAĞI OLDU

OLUŞUMU 5 milyon yıl öncesine dayanan Gazipaşa’nın Beyrebucak Mahallesi’nde yer alan Yalan Dünya Mağarası, Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi çekiyor.

GÜNDEM 8.07.2024 09:46:00 0
YALAN DÜNYA MAĞARASI ZİYARETÇİLERİN İLGİ ODAĞI OLDU

Gazipaşa’ya 7 kilometre mesafede bulunan Beyrebucak Mahallesi’nde bulunan Yalan Dünya Mağarası her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Oluşumu 5 milyon yıl öncesine dayanan 4 kilometre uzunluğundaki mağara, önemli bir tarihi miras olarak ön plana çıkıyor. Tarihi değeri yanında doğal güzellikleriyle de ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunan Yalan Dünya Mağarası, içerisindeki sarkıt ve dikitler yanında mağara içindeki görsellik ve renkli ışıklandırma sistemi ile de ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Özellikle yaz aylarında ilçe turizmine büyük katkısı olan mağarayı ziyaret eden yerli ve yabancı turistler burada ilginç bir deneyim yaşıyor.
 

“ZİYARETÇİ AKINI VAR”
Yalan Dünya Mağarası işletme sahibi Mehmet Uncuoğlu, Gazipaşa’ya gelen ziyaretçilerin ilk olarak Yalan Dünya Mağarası’nı sorduklarını ifade ederek, “Yalan Dünya Mağarasına ciddi bir talep var. Burası Türkiye’nin hatta dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çekiyor. Özellikle de sezonun açılmasıyla yerli ve yabancı turistlerin ziyaretleri daha da sıklaştı. Buraya gelen özellikle yabancı turistler mağaranın bir hikayesi olduğunu dile getiriyor ve merak ediyorlar. Ben de bizzat kendilerine mağarayı gezdirip mağaranın hüzünlü hikayesini de onlarla paylaşıyorum. Bu sayede ilçemizin de tanıtımına katkı sağlamış oluyoruz” diye konuştu. >Vildan RENDE