VEKİLLERDEN SİNEK ELEŞTİRİSİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sivrisineklerle mücadelede başarısız olduğunu ifade eden AK Parti Antalya Milletvekilleri Tuba Vural Çokal ve İbrahim Ethem Taş, Büyükşehir Belediyesi’ne yüklendi.

GÜNDEM 15.06.2023 13:07:00 0
VEKİLLERDEN SİNEK ELEŞTİRİSİ

ANTALYA merkez, ilçe merkezleri ve kırsal mahallelerde ortaya çıkan sinek istilası, hem vatandaşları hem de Antalya’yı tercih eden yerli ve yabancı turistleri oldukça rahatsız etti. Yaşananların ardından birçok basın kuruluşu bu konuya dikkat çekerek, yetkilileri göreve çağırdı. Büyükşehir kanadı ise, Antalya ve ilçelerde karasinek, sivrisinek ve haşereyle mücadelenin devam ettiğine dikkat çekse de birçok kesim vektörle mücadelede geç kalındığını ifade etti. 

VEKİLLERDEN SİNEK ELEŞTİRİSİ

Antalya merkez ve ilçelerde artış gösteren karasinek ve sivrisinek popülasyonu, AK Parti Antalya Milletvekilleri Tuba Vural Çokal ve İbrahim Ethem Taş’ın da dikkatini çekti. Konuya ilişkin düşüncelerini paylaşan AK Parti Antalya Milletvekili Av. İbrahim Ethem Taş, Başkan Böcek yönetimindeki Antalya Büyükşehir Belediyesinin sinekle mücadele edemediğini dile getirdi. Taş, “Antalya Büyükşehir Belediyesi trafik sorununa çözüm üretmek yerine, sivrisinek ile mücadele etmek yerine maalesef asgari ücretle çalışan işçi kardeşlerimizi Kaş’tan Gazipaşa’ya sürmekle meşgul. Dünyanın gözbebeği Antalya’mızda sivrisinekle mücadele edemeyen bir yönetim. Çok yazık!” dedi.

“TURİZM CENNETİ ANTALYA'MIZ SİVRİSİNEK İSTİLASI ALTINDA”

AK Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal da Büyükşehir’e yüklendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sivrisineklerle mücadelede başarısız olduğunu ifade eden Çokal, “Ülkemizin turizm cenneti Antalya'mız maalesef sivrisinek istilası altında. Sağlık başta olmak üzere, sosyal hayatın da her alanına olumsuz etkisi olan mevcut durumun en önemli muhatabı ve çözüm üretecek makamı tabii ki Büyükşehir Belediyesidir. Haziran ortasına geldiğimiz bugünlerde soruna hala "çare" aranıyormuş! Yerel yöneticiliği, bir anlamda milletin sorunlarına "çözüm üretmek" olarak bilirdik, "çare" aramak gibi bir görevi de varmış. Tebrik ediyoruz (!) Sivrisineklerle mücadelede başarısız olan Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne diyecek çok sözümüz olmasına rağmen, şimdilik susuyoruz. Gereken cevabı milletimiz verecek ve çözüm önerisini kendilerine gösterecektir” diye konuştu. 

KIRSALDA KARASİNEK İSTİLASI

Gazipaşa’nın birçok yerleşim yerinde özellikle yakınında sürekli sulanan bahçe, dere ve bataklık bulunan alanlarda sivrisinek daha çok görülüyor. Kırsal mahallelerde ise sivrisinekle birlikte karasinek istilası yaşanıyor. Göçük, Gürçam, Çile, Karaçukur, Gökçebelen, Yenigüney gibi kırsal mahallelerde geceleri sivrisinekten rahatsız olan vatandaşlar, gündüzleri de karasineklerin verdiği rahatsızlıktan dolayı bir hayli muzdarip. 

SERİK BELEDİYESİ EKİP KURDU

Sinekle mücadelede asli görev Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin olmasına rağmen Serik Belediyesi de aşırı şekilde artan sivrisinekle mücadele edebilmek için ekip kurdu. AK Partili yerel belediye tarafından kurulan vektörle mücadele ekibi, sivrisinekle mücadelede Büyükşehir ekiplerine destek veriyor. Aynı ekibin Gazipaşa’da da yerel belediye tarafından kurularak özellikle kırsal mahallelere hizmet vermesi örnek bir çalışma olarak gösterilebilir. >Geylani TOPALOĞLU

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27