Tarih: 21.10.2023 16:24

VEKİL KAYA’DAN ÖNEMLİ ÖNERİ

Facebook Twitter Linked-in

TBMM Genel Kurulu’nda Gazipaşa’nın sorunlarını gündeme getiren İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, “Acilen ATSO’nun Gazipaşa’ya bir irtibat bürosu kurması ya da Gazipaşa Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurulması gerekmektedir” dedi. 

 

İYİ PARTİ Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Gazipaşa için önem arz eden konuları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda gündeme getirdi. Gazipaşa Havalimanı, ilçemiz üreticilerinin sorunu olan girdi maliyetleri, kalıcı araç muayene istasyonu, Gazipaşa Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurulmasına yönelik yapılması gereken çalışmalar hakkında görüş bildiren Kaya, özellikle bölge turizmine daha çok katkı sağlayabilmesi için Gazipaşa Havalimanı’nın kapasitesinin arttırılması ve havalimanına bağlantılı imar yollarının acilen tamamlanması gerektiğine dikkat çekti. 

 

“TEŞVİK VE DÜZENLEME İLE ÇİFTÇİLERİMİZE SAHİP ÇIKILMALIDIR”

İYİ Parti Antalya Milletvekili Kaya, “Gazipaşa Havalimanımızın bölge turizmine daha çok katkı sağlayabilmesi için kapasitesinin arttırılması ve bağlantılı imar yollarının acilen tamamlanması gerekmektedir” dedi. Gazipaşa ve çevresini hizmet amacıyla vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için kalıcı bir araç muayene istasyonu kurulması elzemdir. Gazipaşa’daki çiftçilerimiz, yüksek girdi maliyeti ve düşük satış fiyatlarından dolayı büyük bir krizle karşı karşıyadır. Yerli üretim desteklenmeli, acilen yapılacak bir teşvik ve düzenleme ile çiftçilerimize sahip çıkılmalıdır” dedi. 

 

“GAZİPAŞA TİCARET VE SANAYİ ODASI’NIN KURULMASI GEREKMEKTEDİR”

ATSO’ya bağlı Gazipaşalı sanayici ve iş insanlarının işlemlerini yapmak için gittikleri Antalya’da mağdur olduğunu dile getiren Kaya, “Gazipaşalı tacirler Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’na (ATSO) bağlıdır. Bir sicil tescil işlemi için üç buçuk- dört saat yol gitmek zorundadırlar. Acilen ATSO’nun Gazipaşa’ya bir irtibat bürosu kurması ya da Gazipaşa Ticaret ve Sanayi Odası kurulması gerekmektedir. Gazipaşa’nın yerleşim yapısına uygun köy yerleşim alanlarının yeniden gözden geçirilip ilgili belediye ve Tarım Bakanlığı’nın bu konuda bir çalışma yapması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. 

 

GAZİPAŞA’MIZIN SORUNLARINI TBMM’DE DİLE GETİRDİK

Mecliste yaptığı konuşmayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İYİ Partili Aykut Kaya, “Güzide ilçemiz Gazipaşa’mızın sorunlarını TBMM’de dile getirdik. Antalya’mızın sesi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —