Tarih: 22.02.2024 11:10

VEKİL KAYA YİNE GAZİPAŞA'NIN SESİ OLDU

Facebook Twitter Linked-in

İYİ PARTİ Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde yaşanan sorunları ve hastanenin eksikleriyle ilgili hususları TBMM gündemine taşıdı. Ulaşım, personel, ekipman ve servislerde yaşanan sıkıntıları mecliste dile getiren Kaya, sorunların çözümü için Sağlık Bakanlığını göreve çağırdı. 


Milletvekili seçildiği günden buyana Gazipaşa başta olmak üzere Antalya’nın 19 ilçesinde yaşanan sıkıntıları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme getiren İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Gazipaşa Devlet Hastanesi’ndeki eksik ve sorunları Meclis gündemine taşıyarak, Gazipaşalı vatandaşların yaşadıkları problemlerin altını çizdi. 


“HASTANEYE TOPLU ULAŞIM HİZMETİ SAĞLANMALI”
Gazipaşalı vatandaşların hastaneye ulaşmakta sıkıntı çektiğini dile getiren Kaya, hastane ile şehir merkezi arasında toplu ulaşımın olmadığına dikkat çekerek, “Hastaneyi kullanacak vatandaşlarımız için toplu ulaşım hizmeti sağlanmamaktadır” dedi. Milletvekili Kaya, Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne özel/hususi araç haricinde ulaşmanın mümkün olmadığını belirterek, maddi durumu ve özel aracı olmayan hasta ve hasta yakınlarının yaşadığı mağduriyete vurgu yaptı. 


“ACİL SERVİS YETERSİZ, TIBBİ EKİPMAN VE PERSONEL EKSİKLİĞİ GİDERİLMELİ”
“Özellikle yaz aylarında Gazipaşa Devlet Hastanesi Acil Servisi yetersiz kalmaktadır” diyen Kaya, “Tıbbi ekipman ve sağlık personelinin yetersizliğinden dolayı hastaların 45 kilometre mesafedeki Alanya ilçemize yönlendirildiği bilinmektedir. Ayrıca Radyolojik Tıbbi Görüntüleme Randevularında yaklaşık 1 ay sonraya randevu alabiliyorlar. Erken tanı ve teşhis için önemli olan bu sorun acilen çözüme kavuşturulmalıdır” ifadelerini kullandı. 


“ÇOCUK ACİL SERVİSİ VE DERMATOLOJİ/CİLDİYE BÖLÜMLERİ AÇILMALI”
Hastanenin eksik bölümleri olduğuna dikkat çeken Kaya, çocuk acil servisi ve dermatoloji gibi bölümlerin Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne kazandırılması gerektiğine değindi. Milletvekili Kaya sözlerinin devamında “Çocuk Acil Servisi ve Dermatoloji/Cildiye bölümlerinin açılması ve hizmet vermesi talep edilmektedir” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —