VEKİL KAYA BAKAN KOCA'YA HASTANENİN SORUNLARINI SORDU

.

GÜNDEM 23.02.2024 09:45:00 0
VEKİL KAYA BAKAN KOCA

GAZİPAŞA Devlet Hastanesi’nde yaşanan sorunları ve hastanenin eksikleriyle ilgili hususları TBMM gündemine taşıyan İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, hastanede yaşanan sorunlar nedeniyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi verdi. 


Milletvekili seçildiği günden buyana Gazipaşa’nın sorunlarına çözüm arayarak, ilçe halkının sesi olan İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde yaşanan sorunlar nedeniyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi verdi. Vekil Kaya, Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde yaşanan sorunları ve hastanenin eksikleriyle ilgili hususları geçtiğimiz gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme taşımıştı. İYİ Partili Kaya, Mecliste dile getirdiği sorunlarla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle Bakan Koca’ya soru önergesi verdi. 


SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİNİ İSTEDİ
Vekil Kaya, verdiği soru önergesinde Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde yaşanan yönetim sıkıntısını da dile getirerek, ilçe halkının yaşadığı sorunlara çözüm bulunmasını istedi. “Gazipaşalı hemşehrilerimiz, Gazipaşa Devlet Hastanesi’nden alacakları sağlık hizmetleri konusunda bazı problemler yaşamaktadır” diyerek soru önergesinde bilgiler veren Kaya, “Hastanede bir süredir başhekim görevlendirilmediği bilinmekle birlikte, vatandaşlarımız için toplu ulaşım hizmeti de sağlanamamakta olup, özel araç haricinde hastaneye erişim mümkün değildir. Özellikle yaz aylarında artan nüfus nedeniyle Acil Servis’in yetersiz kaldığı bilinmekle birlikte, tıbbi ekipman ve sağlık personelinin yetersizliğinden dolayı hastaların 45 kilometre mesafedeki Alanya’ya yönlendirildiği bilinmektedir. Ayrıca Çocuk Acil Servisi’nin açılmasına yönelik talepler de maalesef karşılanmamıştır. Diğer taraftan, güneşe maruz kalma yoğunluğunun yüksek olduğu bir bölge olması nedeniyle, Gazipaşa’da yaşayan hemşehrilerimiz ve ilçemize gelen turistler için dermatoloji-cildiye bölümünün hizmet vermesi beklenmektedir Ayrıca hastanede görev yapan sağlık çalışanlarının ve diğer personelin daha verimli çalışabilmesi için aldıkları yiyecek hizmetlerinin kalitesinde artış kaydedilmesi elzemdir” dedi. 


İŞTE SORULARI
Vekil Kaya, açıklamasının ardından Bakan Koca’ya su soruları sordu: 
Buna göre;
1- Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne başhekim görevlendirmesinde yaşanan gecikmenin sebepleri nelerdir? 
2- Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne toplu taşıma hizmeti sağlanabilmesi için yetkili kişi ve kurumlarla görüşmeyi ve bu sorunun çözümüne katkı sağlamayı düşünüyor musunuz?
3- Acil Servis kapasitesinin arttırılması ve Çocuk Acil Servis hizmetlerinin başlatılması yönünde bir planlamanız mevcut mudur?
4- Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde dermatoloji/cildiye bölümünün açılması yönündeki taleplerin karşılanmasına ilişkin bir çalışmanız mevcut mudur?
5- Hastanede sunulan yiyeceklerin kalitesinin arttırılması için bir girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz? >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: VEKİL BAKAN ' HASTANENİN SORUNLARINI SORDU