VEFA'DAN BU HAFTA 127 FAALİYET

SOSYAL Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların hizmetinde görev alan Vefa Sosyal Destek Grubu, 16-19 Temmuz tarihleri arasında 115 hane ziyareti ile 127 faaliyet gerçekleştirdi.

GÜNDEM 22.07.2024 09:40:00 0
VEFA

Gazipaşa Kaymakamlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu Gazipaşa’da son 1 haftada 115 hanede toplam 127 faaliyet gerçekleştirdi. İlçenin 46 mahallesinde çalışmalarını sürdüren Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri, 16-19 Temmuz tarihleri arasında Gazi, Yeni mahalle, Beyrebucak, Üçkonak, Çimenbağ, Akoluk, Çalıpınar, Yenigüney, Çobanlar, Aydıncık, Pazarcı, Esenpınar, Aydın, Gürçam, Ekmel, Çile, Küçüklü, Şahinler, Sugözü, Karatepe ve Zeytinada mahallelerinde faaliyetlerini sürdürdü.


“İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDAYIZ”
Haftalık yapılan program hakkında bilgi veren Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Ali Rıza Büyükakça “Vakfımızca tespit edilmiş, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliği ve kişisel bakımlarına ilişkin temel ve zaruri ihtiyaçları karşılanmıştır. Yapılan ziyaretlerde yaşlı vatandaşlarımızın gönülleri alınıp, hoş sohbet edilip, istek ve talepleri dinlenmiştir. Program dahilinde yaşlı, engelli, kronik hasta, yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi ailelerin çamaşırları yıkanmış, camları silinmiş, yemekleri yapılmış, bulaşıkları ve halıları yıkanmış, yufka ekmekleri yapılmış, bahçe otları temizlenip ekilmiş, yaşlı ve engelli vatandaşların öz bakımları yapılmıştır.
 

“ONLARIN DUASI BİZLERE GÜÇ VERİYOR”
Tecrübeleri, bilgelikleri ve varlıklarıyla toplumumuza değer katan yaşlılarımızın yanında olmak, onları hep el üstünde tutmak boynumuzun borcudur. Her zaman olduğu gibi; yaşlılarımızın, bize ihtiyaç duyan ailelerimizin yanında olmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizim geleneklerimizde hasta ve yaşlıya ziyaret ve hürmet vardır. Yaşlılarımızın yüzünde gördüğümüz ufacık bir tebessüm bizim için en büyük mutluluktur. Onların güler yüzü ve duası bizlere güç vermektedir. Tek amacımız onların ihtiyaçlarını karşılamak ve hizmette kusur etmemektir. Ne güzel şeydir ki yaşlılarımızın yüzünde bir tebessüm yaratmak. Onların yüzündeki her tebessüm bize güç verip, hayata daha çok bağlıyor. Onların varlığı her şeye değer.  Biz Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) olarak üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirip, onların yüzündeki tebessüm olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: ' HAFTA FAALİYET