VEFA’DAN 92 HANEYE ZİYARET

.

GÜNDEM 12.06.2023 14:59:00 0
VEFA’DAN 92 HANEYE ZİYARET

GAZİPAŞA Kaymakamlığı SYDV bünyesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların hizmetinde görev alan Vefa Birimi ekipleri, son bir haftada 92 hane ziyareti gerçekleştirdi. Yapılan ziyaretlerde yardıma muhtaç bireylerin gündelik ihtiyaçları karşılandı.

Gazipaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların hizmetinde görev alan Vefa Birimi ekipleri, dur durak bilmeden 53 mahallede çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, son bir haftada  (05-09 Haziran 2023)Ilıca, Beyobası, Karalar, Kahyalar, Cumhuriyet, Yeşilyurt, Çobanlar, Çile, Hasdere, Beyrebucak, Macar, Esentepe, Korubaşı, İstiklal, Çığlık, Gürçam, Aydın, Güney,  Yenimahalle, Çakmak, Gazi Mahallelerinde toplam 92 hane ziyareti gerçekleştirdi. Yapılan ziyaretlerde, SYDV tarafından tespit edilen yaşlı ve engelli vatandaşların hane temizliği ve kişisel bakımlarına ilişkin temel ve zaruri ihtiyaçları karşılandı. 

BÜYÜKAKÇA: BİR GÜN DEĞİL HER GÜN YANLARINDAYIZ

Konuyla ilgili açıklama yapan SYDV Müdürü Ali Rıza Büyükakça, “Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Vefa Birimi olarak önceden tespit ettiğimiz, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın hane temizliği ve kişisel bakımlarına ilişkin temel ve zaruri ihtiyaçları karşılanmıştır. Program kapsamında yaşlı, engelli, kronik hasta, yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi ailelerin haneleri temizlendi, yayık ayranları yapıldı, yemekleri pişirildi, yufka ekmek yapımına yardım edildi, bahçe otları temizlendi, camları silindi, bahçeleri sulandı, kişisel ve öz bakımları yapıldı. Yapılan hane ziyaretlerinde vatandaşlarımızın istek ve taleplerini dinlenerek sorunlarına yerinde şahit oluyoruz. Vatandaşlarımızla sohbet edilip onların gönülleri alıyoruz. Bir gün değil her gün onların yanında olduğumuzu hissettiriyoruz. Yaşlılarımız bize Allah’ın emanetidir. Biz yaşlılarımızın dualarına muhtacız. Biz Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak onların her daim dualarını almaya devam edeceğiz.” dedi.>Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: HANEYE ZİYARET