Tarih: 31.10.2023 14:00

VEFA’DAN 1 HAFTADA 130 FAALİYET

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu Gazipaşa’da son 1 haftada 90 hanede toplam 130 faaliyet gerçekleştirdi. İlçenin 46 mahallesinde çalışmalarını sürdüren Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri 23- 27 Ekim tarihleri arasında Karaçukur, Doğanca, Gökçesaray, Esenpınar, Yakacık, Yenigüney, Üçkonak, Aydın, Karatepe, Ilıca, Yeniköy, Gürçam, Yeni, Küçüklü, Çörüş, Çakmak, Bakılar, Pazarcı, Cumhuriyet, Beyrebucak, Macar, Zeytinada, Güney, Çobanlar ve Muzkent mahallelerine giderek faaliyet gerçekleştirdi.

 

“SIK SIK ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

SYDV tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen hizmetler hakkında bilgi veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Ali Rıza Büyükakça, “Vakfımızca tespit edilmiş, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliği ve kişisel bakımlarına ilişkin temel ve zaruri ihtiyaçları karşılanmıştır. Yapılan ziyaretlerde yaşlı vatandaşlarımızın gönülleri alınıp, hoş sohbet edilip, istek ve talepleri dinlenmiştir” dedi.

 

İHTİYAÇLARI GİDERİLDİ

Çalışmalar kapsamında engelli bireylerin de yalnız bırakılmadığına dikkat çeken Büyükakça, “Program dahilinde yaşlı, engelli, kronik hasta, yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi ailelerin çamaşırları yıkanmış, camları silinmiş, yemekleri yapılmış, haneleri temizlenmiş, bulaşıkları ve halıları yıkanmış, yufka ekmekleri yapılmış, yaşlı ve engelli vatandaşların öz bakımları yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

 

“DÜN İLE BUGÜN ARASINDA KÖPRÜ KURAN DEĞERLERİMİZ”

Büyükakça, ihtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanlarında olacağını dile getirerek, “Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Başta ailelerimiz olmak üzere çevremizdeki tüm yaşlılara sevgi ve saygımızı göstermeliyiz. Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak gönülleri hoş tutmak en büyük vazifemiz. Bu anlayışla elimizden geldiği kadar onları sık sık ziyaret edecek ve yanlarında olacağız” şeklinde konuştu. >Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —