VEFA’DAN 1 AYDA 584 FAALİYET

SOSYAL Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların hizmetinde görev alan Vefa Sosyal Destek Grubu, ilçede son bir ayda 207 hane ziyareti ile 584 faaliyet gerçekleştirdi.

GÜNDEM 5.10.2023 00:27:00 0
VEFA’DAN 1 AYDA 584 FAALİYET

Gazipaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların hizmetinde görev alan Vefa Sosyal Destek Grubu, Gazipaşa’da 46 mahallede çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, 1-30 Eylül tarihleri arasında 207 hane ziyareti ile toplam 584 faaliyet gerçekleştirdi.

 

“FAALİYETLERİMİZ SÜREKLİLİK ARZ EDİYOR”

Yapılan faaliyetler ile ilgili açıklama yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza Büyükakça, “Vakfımızın son 1 aylık verilerini paylaştık. SYDV olarak yaptığımız faaliyetler süreklilik arz ediyor. 1aylık sürede SYDV bünyesinde tespit edilmiş, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın hane temizliği ve kişisel bakımlarına ilişkin temel ve zaruri ihtiyaçları karşılandı. Yapılan ziyaretlerde vatandaşlarımızın gönülleri alınıp, istek ve talepleri dinlenmiş hoş sohbet edilmiştir. Yatağa bağlı yaşlı ve engelli vatandaşların ihtiyaçları giderilip, hoş sohbet ile gönülleri alındı. Yaşlı, engelli, kronik hasta, yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi vatandaşların kişisel bakımları yapılmış, yemekleri yapılmış, haneleri temizlenmiş, kilimleri çırpılmış, bahçeleri temizlenmiş, bahçeleri sulanmış, meyveleri toplanmış, camları silinmiş, çamaşırları yıkanıp serilmiş, bulaşıkları yıkanmıştır” ifadelerini kullandı.

 

“YAŞLILARIMIZ BİZİM YAŞAMSAL HAFIZALARIMIZDIR”

SYDV olarak vatandaşlara kalıcı çözümler üretmeyi hedeflediklerini belirten Büyükakça, “Yaşlılarımız, tecrübeleri ve sevgileriyle dünyamızı güzelleştiren değerlerimiz yaşamsal hafızalarımızdır. Günümüzden yarınımıza, kültürel değerlerimizin nesilden nesile aktarılmasına vesile olan hayat tecrübeleri ile bizlere yol gösteren en kutsal varlıklarımızdır. Biz Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak onlara her daim ilgi, sevgi ve şefkat göstermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: FAALİYET