VEFA, İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA

.

GÜNDEM 13.05.2024 12:31:00 0
VEFA, İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA

SOSYAL Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların hizmetinde görev alan Vefa Sosyal Destek Grubu, ilçede bu hafta 93 hane ziyareti ile 133 faaliyet gerçekleştirdi. Yapılan ziyaretler ile yardıma muhtaç bireylerin gündelik ihtiyaçları karşılanıyor.


Gazipaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu Gazipaşa’da son 1 haftada 93 hanede toplam 133 faaliyet gerçekleştirdi. İlçenin 46 mahallesinde çalışmalarını sürdüren Vefa Sosyal Destek Grubu ekibi, 06- 10 Mayıs tarihleri arasında Aydın, Doğanca, Gökçesaray, Çile, Çimenbağ, Ilıca, Bakılar, Cumhuriyet, Yenimahalle, Gökçebelen, Çığlık, Çakmak, Muzkent, Yakacık, Çalıpınar, Esentepe, Beyobası, Karaçukur, Karatepe, Şahinler, Sugözü, Küçüklü, Akoluk, İstiklal, Üçkonak ve Yenigüney mahallelerine giderek, yardıma muhtaç bireylerin gündelik ve temel zaruriri ihtiyaçlarını karşıladı.
 

“HER DAİM DESTEKLEYECEĞİZ”
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Ali Rıza Büyükakça, faaliyetle ilgili yaptığı açıklamada “Vefa Sosyal Destek Grubu ekibimiz tarafından vakfımızca tespit edilmiş, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliği ve kişisel bakımlarına ilişkin temel ve zaruri ihtiyaçları karşılanmıştır. Her daim ihtiyaç sahiplerinin yanındayız. Daha çok kesime hizmet vermeye başladık. Yapılan ziyaretlerde yaşlı vatandaşlarımızın gönülleri alınıp, hoş sohbet edilip, istek ve talepleri dinlendi. Program dahilinde yaşlı, engelli, kronik hasta, yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi ailelerin çamaşırları yıkanmış, camları silinmiş, yemekleri yapılmış, haneleri temizlenmiş, bulaşıkları ve halıları yıkanmış, yufka ekmekleri yapılmış, yaşlı ve engelli vatandaşların öz bakımları yapılmıştır.


“YAŞLILARIMIZA VEFA, EN BÜYÜK GÖREVİMİZ”
Varlıkları bizim güven kaynağımız olan yaşlılarımız ise bizim baş tacımızdır. İrfanı ve tecrübeleriyle önümüzü aydınlatanlardır. Onlara vefa göstermekte en büyük görev ve sorumluluğumuzdur. Etrafımızda yardım edeceğimiz, hayır duasını alacağımız bir yaşlımızın olması en büyük nimetimizdir. Eğer anlayabilirsek onların varlıkları bize bir yük değil, en büyük zenginliğimizdir. Biz Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak yaşlılarımızın elimizden geldiğince yanında olmaya, onların gönüllerini alamaya devam edeceğiz.” diye konuştu. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA