Tarih: 10.04.2023 13:21

VEFA EKİBİ DURMUYOR

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Gazipaşa’da ihtiyaç sahibi vatandaşları yalnız bırakmıyor. Vakıf bünyesinde görev alan Vefa Birimi ekipleri merkez ve kırsal mahallelerde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşları ziyaret edip, vatandaşların istek ve taleplerini dinliyor. Gelen talepler doğrultusunda vatandaşlara özel hizmet veren Vefa Ekibi, 03-07 Nisan 2023 tarihleri arsında 14 mahallede 38 hane ziyareti gerçekleştirip, hizmetlerine devam etti. 

Gazipaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Ali Rıza Büyükakça, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Büyükakça, “Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Vefa Birimi olarak 03-07 Nisan 2023 tarihleri arasında Aydıncık, Çalıpınar, Macar, Çobanlar, Gürçam, İnceğiz, Pazarcı, Bakılar, Ekmel, Koru, Esentepe, Cumhuriyet, İstiklal ve Gazi mahallelerinde toplam 38 hane ziyareti gerçekleştirilmiştir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca tespit edilmiş, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın hane temizliği ve kişisel bakımlarına ilişkin temel ve zaruri ihtiyaçları karşılanmıştır” dedi. 

“YARDIMA MUHTAÇ VATANDAŞLARIMIZIN TÜM İHTİYAÇLARINI 

KARŞILAMAK EN KUTSAL GÖREVLERİMİZDEN BİRİDİR”

Program kapsamında birçok çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Müdür Büyükakça, “Yapılan ziyaretlerde yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın gönülleri alınıp, hoş sohbet edilip, istek ve talepleri dinlenmiştir. Program kapsamında yaşlı, engelli, kronik hasta, yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi ailelerin yemekleri yapılmış, bahçeleri sulanmış, bahçe otları temizlenmiş, evdeki eşyaların arızaları giderilip tamiratları yapılmış, haneleri temizlenmiş, halıları yıkanmış, tarla ekimi yapılmış, sobaları temizlenmiş, kişisel ve öz bakımları yapılmış, odunları kırılmış ve taşınmıştır. Evlerinde ziyaret ettiğimiz büyüklerimizin, yaşlılarımızın dertlerine bir nebze olsun çare olabilmek, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek, her koşulda bütün yardıma muhtaç vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını bir şekilde yerine getirebileceğimizi yansıtmak Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak en kutsal görevlerimizden biridir” şeklinde konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —