Tarih: 17.04.2023 15:46

VEFA BİRİMİ’NDEN 132 HANEYE ZİYARET

Facebook Twitter Linked-in

Yapılan ziyaretlerde yardıma muhtaç bireylerin gündelik ihtiyaçları karşılandı. 

Gazipaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların hizmetinde görev alan Vefa Birimi ekipleri, dur durak bilmeden 53 mahallede çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, son bir haftada Ekmel, Koru, Bakılar, Doğanca, Gökçesaray, Pazarcı, Aydın, Çığlık, Hasdere, Yeşilyurt, Çığlık, Esentepe, Cumhuriyet, İstiklal, Ilıca, Karatepe, Şahinler, Karalar, Kahyalar, Küçüklü, Yeniköy, Beyobası, Yeni Mahalle, Göçük, Güney, Gökçebelen, Muzkent, Yakacık, Çakmak, Aydıncık, Çalıpınar, Macar, Çobanlar, Beyrebucak ve Gazi mahallelerinde toplam 132 hane ziyareti gerçekleştirdi. Yapılan ziyaretlerde, SYDV tarafından tespit edilen yaşlı ve engelli vatandaşların hane temizliği ve kişisel bakımlarına ilişkin temel ve zaruri ihtiyaçları karşılandı. 

VATANDAŞLARIN TALEPLERİ DİNLENİYOR

53 mahallede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, “Hane ziyaretlerinde vatandaşların talepleri dinlenerek, sorunlar yerinde görüldü. Vatandaşlarımızla sohbet edilip onların gönülleri alındı. Program kapsamında yaşlı, engelli, kronik hasta, yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi ailelerin tarlaları sürülmüş, odunları kırılmış taşınmış ve yerleştirilmiş, bahçe otları temizlenmiş, bahçeleri sulanmış, yemekleri yapılmış, haneleri temizlenmiş, halıları yıkanmış, tarla ekimi yapılmış, sobaları temizlenmiş, kişisel ve öz bakımları yapılmıştır” dedi. 

“VATANDAŞIN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZDUR”

Kaymakam Altun, “Bizim arkamızdaki en büyük güç yaşlılarımızın hayır duasıdır. Onların hayır duasını almak, yüzlerini güldürmek bizler için bir mecburiyet değil, mutluluktur. Onların gönüllerini hoş tutmak, hürmet etmek bizim için her şeyin üstündedir. Biz Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak her zaman onların yanında olacağız, olmak için de elimizden geleni yapacağız çünkü onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur” dedi.

Öte yandan Altun, yapılan çalışmalardan dolayı SYDV Müdürü Ali Rıza Büyükakça ve Vefa Birimi’nde görev alan personellere teşekkür etti. >Geylani TOPALOĞLUü

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —