VATANDAŞLARIN YASADIŞI CİHAZ TEPKİSİ

.

GÜNDEM 18.07.2024 10:03:00 0
VATANDAŞLARIN YASADIŞI CİHAZ TEPKİSİ

GAZİPAŞA’DA, yasadışı avlanan kişilerin kuşları karaya indirmek için gece saatlerinde mahalle içlerine kurduğu cihazları tespit edip toplayan duyarlı bir vatandaş, cihazları Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmek üzere gazetemize emanet bıraktı. 


Gazipaşa’da av tutkunu vatandaşların dört gözle beklediği av sezonu önümüzdeki aylarda açılacak.  Bölgemizde av sezonunun açılmasıyla birlikte, Gazipaşa’nın birçok mahallesinde av tutkunları ava başlayacak. Ancak bazı avcıların göçmen kuşları karaya indirmek için kullandıkları ve yasal olmayan bazı cihazları şimdiden kullandıkları ortaya çıktı. Yerleşim yerlerine ve tarım alanlarına yakın noktalara kurulan bu cihazlar, hem vatandaşları rahatsız ediyor hem de hayvanların göç yollarını bozuyor. Ayrıca Yerleşim yerlerine ve tarım alanlarına yakın noktalarda yapılan avlanmalar ise bölge sakinleri açısından risk oluşturuyor. 


“İNSANLARIN HAYATINI TEHLİKEYE SOKUYORLAR”
Mahalle içlerine kurulan cihazların hayvanlar kadar insanlar için de tehlikeli olduğunu dile getiren bir okuyucumuz, yasadışı avlanan kişilerin kuşları karaya indirmek için gece saatlerinde mahalle içlerine kurulan cihazları tespit edip topladı. Cihazları Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmek üzere gazetemize emanet bırakan duyarlı vatandaş, avcılara ve ekiplere çağrıda bulundu. Orman Genel Müdürlüğü tarafından Gazipaşa Havalimanı’na konuşlandırılan Bayraktar TB2 İHA’nın yasadışı av yapan şahısları tespit etmesini talep eden vatandaş, konuyla ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine şu çağrıda bulundu: “Yasadışı avlanma gerçekleştiren kişiler; ilçemizde mahalle içlerine kadar cihazlar kurarak vatandaşın gece huzurunu bozmakta, uykularını kaçırmakta, kontrolsüz silah kullanarak başka insanların hayatını tehlikeye sokmaktadır. 


“ÇOLUK ÇOCUĞUMUZU BAĞDA BAHÇEDE DOLAŞTIRAMIYORUZ”
Bölgemizde av sezonunun açılmasına az bir süre kaldığı bu dönemde; çiftçilerimiz gece bahçe sulaması yapmakta, gündüzleri bahçe işlerini takip etmektedirler. Özellikle av sezonunda avlanmanın yapıldığı noktalarda yaşayan vatandaşlarımızın hayatları tehlikede. Çoluk çocuğumuzu bağda bahçede dolaştıramıyoruz. İlçemizde görevini sürdüren İnsansız Hava Aracı’nca bu kişilerin tespit edilmesini; Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile kolluk kuvvetlerinin haklarında gerekli işlemi yapmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 


Vatandaş tarafından gazetemize emanet edilen cihazlar, bugün Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edilecektir. >Selçuk ÖZTÜRK