VATANDAŞLARDAN YASADIŞI AV TEPKİSİ

GAZİPAŞA’DA, yasadışı avlanan kişilerin kuşları karaya indirmek gece saatlerinde mahalle içlerine cihaz kurduklarını dile getiren bir vatandaş, Doğa Koruma ve Milli Parklara çağrı yaparak bu kişilerin tespit edilmesini istedi.

GÜNDEM 3.10.2023 12:05:00 0
VATANDAŞLARDAN YASADIŞI AV TEPKİSİ

Gazipaşa’da av tutkunu vatandaşların dört gözle beklediği av sezonu, geçtiğimiz ay içinde açılmıştı. Bölgemizde av sezonunun açılmasıyla birlikte, Gazipaşa’nın birçok mahallesinde avlanmalar başladı. Ancak bazı avcıların göçmen kuşları karaya indirmek için kullandıkları ve yasal olmayan bazı cihaz kullandıkları ileri sürüldü. Yerleşim yerlerine ve tarım alanlarına yakın noktalara kurulan bu cihazlar, hem vatandaşları rahatsız ediyor hem de hayvanların göç yollarını bozuyor. 

 

“İNSANLARIN HAYATINI TEHLİKEYE SOKMAKTADIR”

Mahalle içlerine kurulan cihazların hayvanlar kadar insanlar için de tehlikeli olduğunu dile getiren bir okuyucumuz, Beyrebucak Mahallesi’nde yaşanan sorunları dile getirerek, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Gazipaşa Havalimanı’na konuşlandırılan Bayraktar TB2 İHA’nın yasadışı av yapan şahısları tespit etmesini talep etti. Konuyla ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklara çağrı yapan vatandaş, “Yasadışı avlanma gerçekleştiren kişiler; ilçemizde mahalle içlerine kadar cihazlar kurarak vatandaşın gece huzurunu bozmakta, uykularını kaçırmakta, kontrolsüz silah kullanarak başka insanların hayatını tehlikeye sokmaktadır. 

 

“ÇOLUK ÇOCUĞUMUZU BAĞDA BAHÇEDE DOLAŞTIRAMIYORUZ”

Bölgemizde bu aylarda yani av sezonunun açık olduğu dönemde; çiftçilerimiz gece bahçe sulaması yapmakta, gündüzleri de zeytin toplamaktadır. Avlanmanın yapılacağı noktalarda yaşayan vatandaşlarımızın hayatları tehlikede. Çoluk çocuğumuzu bağda bahçede dolaştıramıyoruz. İlçemizde görevini sürdüren İnsansız Hava Aracı’nca bu kişilerin tespit edilmesini; Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile kolluk kuvvetlerinin haklarında gerekli işlemi yapmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. >Selçuk ÖZTÜRK


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27