VATANDAŞ SİNEKLE MÜCADELEYE EL ATTI

Beyrebucak Mahallesi’ne bağlı Salman mevkiinde yaşayan vatandaşlar, sinek istilası karşısında “Belediyenin yapamadığını kendimiz yaparız” diyerek sinek ve haşereyle mücadele çalışması başlattı.

GÜNDEM 5.07.2023 00:33:00 0
VATANDAŞ SİNEKLE MÜCADELEYE EL ATTI

ANTALYA merkez, ilçe merkezleri ve kırsal mahallelerde ortaya çıkan sinek istilası, hem vatandaşları hem de Antalya’yı tercih eden yerli ve yabancı turistleri oldukça rahatsız etti. Gazipaşa’da da Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin vektörle mücadelesine karşı bir türlü şikayetler bitmedi. Yetkili merciden yapılan açıklamalarda sivrisinek ve haşereyle mücadelenin devam ettiğine dikkat çekilse de birçok kesim vektörle mücadelede geç kalındığına vurgu yapıyor. İlaçlamanın ve mücadelenin yetersiz kaldığı noktalarda ise vatandaşlar isyan etti. 

SİNEK İSTİLASINA KARŞI KENDİ ÇÖZÜMLERİNİ ÜRETTİLER

Sinek istilasına karşı kendi çözümünü üreten Beyrebucak Mahallesi’ne bağlı Salman mevkiinde yaşayan vatandaşlar, kendi imkanlarıyla mahallede sivrisinek ve haşereyle mücadele çalışması başlattı. Sinek istilasına karşı kendi çözümlerini üreten mahalle sakinleri, sera ve bahçelerinde kullandıkları termal sisleme makinesiyle sivrisineklerin larvalarını bıraktığı alanlarda, bahçelerde, evlerde, camilerde, mezarlıklarda, umma açık tuvaletlerde ve su birikintilerinin bulunduğu anlarda çalışma yaptı. 

MOTOSİKLETLE SALMAN’I GEZDİLER

Yapılan çalışmalar esnasında; “Belediye ilaçlama yapmadığı için vatandaş kendi çözümünü buldu” yorumları da yapıldı. Vatandaşlar, sivrisineklerin larvalarını bıraktığı alanlar, bahçeler, evler, umma açık tuvaletler ve su birikintilerinin bulunduğu alanların dışında mahalle içinde de çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bir kişinin motosiklet kullandığı diğer kişinin de motosiklete ters şekilde binip termal sisleme makinesiyle mahalle içinde sinek ve haşereyle mücadele çalışmaları görüntülere bu şekilde yansıdı. Mahallede yapılan çalışmaların sonuç verdiğini ifade eden bölge sakinleri, “Belediyenin yapamadığını kendimiz yaptık” ifadelerini kullandılar. >Selçuk ÖZTÜRK

 


Anahtar Kelimeler: VATANDAŞ SİNEKLE MÜCADELEYE