VATAN’DAN ÇİFTÇİYE SİGORTA VAADİ

VATAN Partisi’nin projeleri hakkında bilgi veren Vatan Partisi Antalya Milletvekili Adayı Veli Şenol Sümbül, “Çiftçiye yapılan destek, üretime dayalı olacak. Ayrıca çiftçilerimiz devlet tarafından sigortalı olacak” diye konuştu.

SİYASET 2.05.2023 14:50:00 0
VATAN’DAN ÇİFTÇİYE SİGORTA VAADİ

Vatan Partisi Antalya Milletvekili Adayı Veli Şenol Sümbül, Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Fikret Çalışkan ve parti yöneticileri, Gazipaşa Manşet Gazetesi’ni ziyaret etti. Manşet Gazetesi ortağı Selçuk Öztürk’le görüşen Sümbül ve parti yöneticileri partinin projeleri hakkında bilgi verdi. Vatan Partisi’nin Türkiye’de üretim devrimi yapacağını dile getiren Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Fikret Çalışkan, ülke ekonomisinin üretimle kalkınacağına vurgu yaptı. Vatan Partisi Antalya Milletvekili Adayı Veli Şenol Sümbül ise, üretim yapılmayan arazilere devlet tarafından destek verilerek halkın tembelleştirildiğine dikkat çekerek, “Çiftçiye yapılan destek, üretime dayalı olacak. Ayrıca çiftçilerimiz devlet tarafından sigortalı olacak” ifadelerini kullandı. 

Gazetemize yapılan ziyarette, “Ülkemiz ekonomik bir çıkmaza girmiştir” diyerek konuşmasına başlayan Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Fikret Çalışkan, “Hayat pahalılığı insanlarımızı canından bezdirdi, halkımız çaresizlik içinde kıvranıyor. İflaslar başladı, fabrikalar, iş yerleri kapanıyor. Dört gençten biri işsiz, çiftçinin ürünü para etmiyor, traktörün deposuna mazotu dolduramıyor. Tohum, gübre, ilaç fiyatları başta olmak üzere akaryakıt ve elektrik fiyatları el yakıyor. Sanayici ve tüccar zor durumda, Türkiye faize çalışıyor. Bu böyle gitmez. Hedef: Üretim Devrimi! Bunun için üreticilerin milli hükümetini kurmalıyız. Artık üretim ekonomisini kuranlar ve Türkiye’yi birleştirenler iktidar olacaktır” dedi. 

“ÇİFTÇİYE YAPILAN DESTEK, ÜRETİME DAYALI OLACAK”

Vatan Partisi Antalya Milletvekili Adayı Veli Şenol Sümbül, üretim yapılmayan arazilere devlet tarafından destek verildiğine dikkat çekti. Sümbül; halkın bu şekilde tembelliğe itildiğini Vatan Partisi hükümetinde üreten çiftçiye destek verileceğini ve çiftçilerin sigortalı olacağını söyledi. Türkiye’nin çetin koşullardan tasarruf, yatırım, istihdam, üretim odaklı ekonomiyle çıkacağının savunan Sümbül, “Üretim odaklı ekonomiyle birlikte, tarımda sulama kaynaklarının verimli kullanılması ve toprağın korunması planlanacak. Elektrik dağıtım şirketleri kamulaştırılacak, komşularımız İran, Suriye, Irak, Rusya ve Azerbaycan ile işbirliği yaparak çiftçimize ve sanayicimize ucuz elektrik, mazot ve doğalgaz sağlanacak. Üretim yapan her çiftçinin faizsiz ya da düşük faizli krediye de ulaşması sağlanacak. Çiftçiye yapılan destek, üretime dayalı olacak. Ayrıca çiftçilerimiz devlet tarafından sigortalı olacak” diye konuştu. 

“ÇİFTÇİYİ VE BESİCİYİ RAHATLATACAK UYGULAMALAR HAYATA GEÇECEK”

Tarım ve çiftçilerin her koşulda destekleneceğini belirten Vatan Partisi Antalya Milletvekili Adayı Veli Şenol Sümbül, “Avrupa Birliği, Dünya Ticaret Örgütü, İMF benzeri örgütlerin dayatmaları reddedilecek ve tarım desteklenecek. Çiftçiye ve besiciye mazot, gübre, tarım ilacı, tarımdaki sağlıklı tohum ve damızlık gibi tarımsal üretim giderlerinin ucuza sağlanması için gerekenler planlanacak ve uygulanacaktır. Yabancıya toprak satışını serbest bırakan kanun kaldırılacak, Topraklar üretim için teşvik edilecek. Tarım arazilerinin imara açılmasının önü kapatılacak. Yaşlılara, engellilere, hastalara insana yakışır hayat koşulları sağlamak devletin görevidir. Ancak eli ekmek tutan insanlara sadaka değil iş vererek kendi alın teriyle kazanmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

 


Anahtar Kelimeler: VATAN’ ÇİFTÇİYE SİGORTA VAADİ