CHP Antalya İl Başkanı Cengiz, Başkan Böcek’e su fiyatları üzerinden yüklenen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’ın boş algı peşinde olduğunu belirterek, “Su fiyatlarındaki artışın temelinde fahiş elektrik zamlarıdır” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek arasında yaşanan su ve elektrik tartışması hakkında açıklama yaptı. Cengiz, su fiyatları üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’e yüklenen Bakan Varank’ın, boş algı peşinde olduğunu belirtti.
“KULLANDIĞIMIZ POMPA SAYISINA GÖRE ENERJİ MALİYETİMİZ DEĞİŞİYOR”
Başkan Cengiz açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e, “bütün belediyeler aynı elektriği kullanıyor ama siz Antalyalılara suyu ortalama %80 daha pahalı satıyorsunuz.” demiş. İlk açıklamasında ise % 20 pahalı satıyorsunuz demişti. Önce başka söylemiş sonra başka. Evet bütün belediyeler aynı elektriği kullanıyor ama coğrafi koşullar sebebi ile kimi şehirlerde su cazibe ile kaynaktan gelirken Antalya'mızda pompalarla yükseltilmesi gerekir ve kullandığımız pompa sayısına göre enerji maliyetimiz değişiyor.
ÇİFTÇİSİNE EN ÇOK DESTEK VEREN BELEDİYE ANTALYA’DIR
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT 2021 Ağustos’ta 38 Milyon TL ödüyorken bugün elektriğe gelen %140 zamlarla birlikte 2022 Ağustos’ta 140 Milyon TL ödemiştir. Şunu da belirtmeliyim ki Antalya en uzun şebekeye sahip bir Büyükşehir’dir. Tekrar ediyoruz ki su fiyatlarındaki artış fahiş elektrik zamlarıdır. Genel Başkanımızın da dediği gibi Antalya Büyükşehir Belediyemiz çiftçiye en çok (yaklaşık %70 e varan) enerji desteği veren Büyükşehir Belediyesidir.
KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZLERİNİ HATIRLATTI
Sayın bakan yeni sistemde anlaşılan bakan olarak karar verme yetkiniz olmadığı için her konuda tek adam olduğu için Twitter'da boş algı peşindesiniz. Sayın Bakan sonra da Sayın Genel Başkanımızın Şanlıurfa konuşmasına atıf yaparak “ Yerel yönetimi verin bize, çiftçiye elektriği bedava vereceğiz” dediği için söyleyin size de versin diyerek; konuyu anlamadığını göstermiştir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Şanlıurfa konuşmasında; “2,5 milyon taşlı toprak var sulanmayan. Taşlar ayıklanmadıkça ekilmiyor. Çiftçinin en büyük sorunlarından birisi elektrik. Çiftçi ödeyemiyor elektrik faturalarını. Benim Şanlıurfa’ya bir sözüm olsun, Şanlıurfalılar bir yere yazsınlar, yerel yönetimler geldiğinde bize Şanlıurfa’nın Büyükşehir Belediye Başkanlığını verin elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz. Sadece bedava vermeyeceğiz aynı zamanda elektrikten de kazanacak. Az önce saydığım 2,5 milyonluk taşlı araziyi, kullanılmayan araziyi güneş tarlalarıyla donatacağız. Oradan elde edilen elektriği ve bu 2,5 milyonluk dönüm üzerindeki güneş tarlalarını çiftçilerle beraber yapacağız, onlarda ortak olacaklar. Elektriği bedava olacak. Enterkonnekte sisteme verecekler ayrıca oradan kar elde edecekler. Düşünebiliyor musunuz ne imkanlarımız var. Bu imkanı hayata geçirmek için önce bu toprakları sevmek lazım, önce ülkeyi sevmek lazım. Önce aklı, bilimi, uygarlığı öne koymak lazım. Böyle bir imkan var niye bu imkanı şimdiye kadar kullanmıyoruz.” demiştir.
SUDAN ÖNCE ELEKTRİK ZAMLARINI SORGULAYIN
Şimdi gelelim Taş’laşan kalplere ve kuruyan vicdanlara; 21 yıllık iktidarın İl Başkanı Su'yu sorgulamadan önce elektriğe gelen %140, Akaryakıta gelen %300, ve enflasyonun %160'a dayanmış olmasını sorguluyor mu acaba? Dışişleri ve Turizm bakanlarının itiraf bile ettiği Serik’teki 500 Bin TL'lik rüşvet iddialarını sorguluyor mu? Mafyadan Ayda 10 Bin Dolar rüşvet alan siyasetçiyi sorguluyor mu? Bizler bu ucuz siyasetinize cevabımızı vermekten geri durmayacağız sizlerde Ciddiyetiniz, samimiyetiniz, bilhassa yüreğiniz varsa; bu sorulara yanıt verin! Yeniden üreten ve kendi kendine yeten, çağdaş demokratik Türkiye’yi kuracağız. Sayın Bakan hükümetin bir parçası olduğunu unuttu sanırım. Hoş, tek adam rejiminde bakan da bakmayanda talimatı bir kişiden aldığı için en tepeden en alta kaybettiklerini görüyorlar.”
9549,89%1,94
34,54% 0,18
36,00% -0,62
3005,99% 1,50
5006,70% 1,01