Tarih: 26.08.2023 15:18

UYSAL’DAN ‘TROLEYBÜS’ ÖNERİSİ

Facebook Twitter Linked-in

ALANYA Aktif Gazeteciler Cemiyeti (ALGC) Başkanı Ferit Kesen, ALGC’nin Genel Sekreteri Zeliha Oner ve Yönetim Kurulu Üyesi Geylani Topaloğlu, Türkiye’nin en başarılı belediye başkanları arasında gösterilen CHP Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Alanya’nın uzun süredir devam eden trafik sorununa yönelik çözüm önerileri ve troleybüs sistemi gündeme geldi. Başkan Uysal, görüşmede Alanya’nın en büyük sorunlarından biri olan ve ödenek eksikliği nedeniyle tamamlanamayan yeni çevre yolu konusundaki görüşlerini paylaştı. Uysal ayrıca, artan trafik sıkışıklığına alternatif bir çözüm olarak troleybüs sisteminin uygulanmasını önerdi. 

 

KAYNAKLARDAN TEMİN EDİLMESİ GEREKLİ

Başkan Uysal, trafik sıkışıklığına karşı troleybüs sisteminin çevre dostu yapısı ve trafik akışını rahatlatma potansiyelinin öne çıktığını belirtti. Dünyadaki modern kentlerin trafik sorunlarını nasıl çözdüğüne dikkat çeken Uysal, troleybüs hatlarının kurulmasının yanı sıra enerji kaynağının da sağlanması gerektiğini vurguladı. Bu enerji kaynağının güneş veya rüzgar gibi yenilenebilir kaynaklardan temin edilmesi gerektiğini belirtti. Uysal, ayrıca eski binaların kamulaştırılarak çok katlı otoparklara dönüştürülmesi ve elektronik tabelalarla park durumunun gösterilmesi gibi uygulamaların da trafik ve otopark sorunlarına çözüm getirebileceğini ifade etti.

 

İŞTE BAŞKAN UYSAL’IN ALANYA TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK TROLEYBÜS ÖNERİSİ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Uysal, “Dünyadaki modern kentlerin yoğun trafik ve otopark problemlerinin nasıl çözüldüğüne bakılmalı. Modern kentlerin, battı çıktılarla ve iki katlı yollarla trafik sorununu çözdüğü görülmekte. Bizim de Alanya için yapmamız gereken budur. Alanya’da troleybüs hattı devreye sokulmalı. Troleybüs hattının devreye sokulması ancak enerji kaynağının sağlanmasıyla mümkün olur. Bu süreçte güneş veya rüzgar enerjisinden yararlanılabilir. Eğer troleybüs enerjisi satın alınırsa pahalı olur. Halka ödetmeye kalkışılırsa, halk zaten zorda. Bu yüzden bir enerji kaynağı bulup troleybüs acilen devreye sokulmalıdır. Tüm bunlar yapılırsa trafik sorunu rahatlar. 

 

OTOPARK SORUNU

Otopark sorunu içinse Alanya’da eski binalar kamulaştırılmalıdır. Eski binalar çok katlı otopark haline dönüştürülmelidir. Ayrıca yine modern şehirlerde olduğu gibi elektronik bir tabelayla araçların park durumu yansıtılmalı. Alanya’ya gelen insanlar hangi otoparkta nerelerin boş olduğunu görerek ona göre otoparka gidip aracını park edebilmeli. Kısa vadede bunların hepsi birer çözüm olacaktır” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —