UYSAL’DAN EFE’YE JET YANIT

Gazipaşa’da, Gazisan, Gazipark AVM ve Uysal İnşaat arasında yaşanan gerilim devam ediyor.

GÜNCEL 29.11.2022 12:56:00 0
UYSAL’DAN EFE’YE JET YANIT

Gazisan A.Ş. Başkanı Hüseyin Efe’nin açıklamalarına cevap veren Uysal İnşaat Sahibi Mustafa Uysal, Efe tarafından yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek, Efe’ye AVM hakkında sorular sordu.

GAZİSAN A.Ş. Başkanı Hüseyin Efe’nin açıklamalarına yazılı olarak cevap veren Mustafa Uysal, “Hüseyin Efe ve Mimar Kerim Bıçak öncelikle bu işte yapmış oldukları bilerek, isteyerek ve kasıtlı olarak hatalarını ve kusurlarını telafi etmeleri ve şu soruları cevaplamaları gerekiyor.  Hüseyin Efe ve Mimar Kerim Bıçak, şahsi menfaatleri karşılanmadığı için ve alışveriş merkezine tam bir karabasan gibi çökmelerine izin verilmediği için açılmak üzere olan projeyi engellemişlerdir. Sadece alışveriş merkezinde hisseleri olan kişileri değil bütün şehrimizin geleceğini kötü yönde etkilemişler, işe girecek olan yaklaşık 500 kişinin işine sebep olmuşlardır. Kendilerine emanet edilen kıymetli arsayı riske atıp, şirket üyelerine ise ihanet etmişlerdir” dedi.

“TOPLANAN PARAYLA AVM RUHSATINI ALACAĞINI SÖYLER”

184 üyenin Gazisan A.Ş. hesabına 2 bin 700 TL para yatırdığı iddialarını yeniden gündeme getiren Uysal, “Öncelikle Hüseyin Efe; “Biz müteahhide AVM yap dedik, müteahhit ruhsatı AVM’ye çevirmedi” demektedir. Bu olayın gerçeği nedir? 2017 yılında Gazisan Başkanı Hüseyin Efe ve yönetim kurulu, Gazisan A.Ş.’nin üyelerinden herkesin İş Bankası hesabına 2 bin 700 TL para yatırmasını isterler. Bu parayla AVM ruhsatını alacağını ve ruhsatı aldıktan sonra ise binayı müteahhide vereceğini ve müteahhitten bu ruhsat parasını alacağını ve bütün üyelere eksiksiz bir şekilde dağıtacağını söyler. Her üye hesaba 2 bin 700 TL yatırır, toplam 496 bin 800 TL hesapta toplanır” ifadelerini kullandı.

“AVM YERİNE İŞ MERKEZİ RUHSATI ALIRLAR”

Uysal, kendisinden ruhsat parası istendiğini ve verdiğini ileri sürerek, “Hüseyin Efe ve beraberindeki 2 kişi, toplanan parayı bankadan alırlar. Ama vaat ettikleri AVM ruhsatını almak yerine daha az bir masrafla alınan iş merkezi ruhsatı alırlar. Daha sonra benden ruhsatı alınmış projeleri çizilmiş her şeyi hazır olan binayı yapmamı istediler. Ruhsat parasını da vermemi istediler. Bende kabul ettim, ruhsat parasını kendilerine teslim ettim. Ancak bu parayı Hüseyin Efe üyelere dağıtımını yaparken her üyeden 200 TL parayı kesmiş.  O zamanın parasıyla 36 bin 800 TL arada çalınmıştır. Zaten bu para ruhsat harçlarına verilmiş olsaydı AVM ruhsatı alınırdı. Para zaten önceden çalınmış, AVM ruhsatına yetmediği için iş merkezi ruhsatı alınmış ve şimdi Hüseyin Efe diyor ki; “AVM ruhsatını müteahhit almadı. Bende iskana imza atmadım.” Değerlendirmesinde bulundu.

“TOPLADIĞIN PARAYLA NEDEN AVM RUHSATI DEĞİL DE İŞ MERKEZİ RUHSATI ALDIN?”

“Müteahhit ruhsat değiştirecek diye sözleşmenin neresinde yazıyor?” diyerek açıklamasına devam eden uysal, “Soranlara cevap veremiyor. Sen bu soruyu bir cevapla bakalım. Neden AVM ruhsatı alacağım diye para topladın? Topladığın parayla neden AVM ruhsatı değil de iş merkezi ruhsat aldın? Çalındığı söylenen para nerede? Yolda eşkıyamı soydu? Kayıp mı ettin? Bir cevap ver… Müteahhit ruhsatı değiştirmedi diyorsun. Kat karşılığı inşaat sözleşmesini bir çıkar nerede yazıyor bu müteahhidin ruhsat değiştireceği? Durum bu. Müteahhit yapacaktı yapmadı diyip suçu müteahhide yüklemeye çalışmaktadır. “İskana onun için imza atmadım” demektedir. Bu soruyu bir cevapla. İki ruhsat arasındaki fark nerede? İfadelerini kullandı.

UYSAL’DAN EFE’YE BOMBA GİBİ SORULAR

Uysal açıklamasında Hüseyin Efe’ye şu soruları yöneltti:

1. Yukarıda iddia edilen yazı doğrumudur? Sen ve yönetim kurulun AVM ruhsatı almak için üyelerden para topladı mı? AVM ruhsatı yerine iş merkezi ruhsatı aldın mı, aldınsa harcamaların faturasını gösterebilir misin? Müteahhitten aldığın parayı üyelere eksiksiz verdin mi, yoksa paranın bir kısmının çalındığı doğru mu? Çalınmışsa kim çalmış olabilir?    

2. Bu inşaat ruhsatını alırken üyelerin hakkı olan toplam 17 bin 220 metrekare tapuyu neden 16 bin 220 metrekare olarak aldın? Bu içeride saklı kalan yaklaşık bin metrekare tapuyu hangi amaçla sakladın?

3. Müteahhit iş merkezi ruhsatını AVM ruhsatına çevirmedi diyorsun… İnşaat sözleşmesinde müteahhit iş merkezi ruhsatını AVM ruhsatına çevirecek ibaresini gösterebilir misin?

4.  İskanı alınan binanın iskan ruhsatına imza atmadığınız için bina açılamadı. Burada devletin görev ve yetki verdiği yapı denetim firması ve Gazipaşa Belediyesi, ASAT, İtfaiye, Türk Telekom gibi yetkili kurumların hangisinin olumsuz raporları var da sen burada arızayı çıkardın? Gazipaşa ve Alanya’da mühendis yok mu da Antalya’da binaya kötü dedirtmek için mühendis arıyorsun?

5. İskana imza atmamanız neticesinde müteahhidin ve dükkan satılan üçüncü kişilerin ve Gazisan A.Ş.’nin milyonlarca lira zarara uğradığı ve muhataplar bu zarardan dolayı milyonlarca lira tazminat davaları açtığı, eğer mahkeme Gazisa’nın bu tazminatı ödemesine hükmeder ise bu altından kalkılamaz paraları sen mi ödersin? Yoksa hiç suçu günahı olmayan şirket üyeleri mi öder?

6. Yönetim Kurulu görev süreniz 02.11.2022 tarihinde dolmasına rağmen neden yönetim kurulu seçimini yapmıyorsun?

7. Gazisan A.Ş.’nin bazı hisselerini yasal ve etik olmayan yollarla ölen evrak eksik vekaleti yetersiz gibi sebeplerle devrini yapmadığınız birçok hisseyi kendi üzerinize geçirdiğiniz doğru mudur?

8.  GAZİSAN A.Ş. de hisse satanların da eğer sana yönetim kurulu seçimlerinde oy vermeyecekse kişilerin şirket kaydını yapmıyor musunuz? Bu doğrumudur?

9 Müteahhitten dükkan aldığın ve parasını ödemeden başka birine sattığın ve müteahhitte tapuyu vermemesi üzerine müteahhitle tartıştığın, sonra dükkanı alan kişinin müteahhide parayı ödediği ve seninde müteahhitle aranın açıldığı doğru mudur?

10. Sen binada eksik var iskana imza atmam diyorsun. Müteahhit ise burası bir apartman inşaatı değil, markalar içeride tadilat yapacak, bütün sistemler ve yapı ekleri bizim ana sisteme eklenecek, ondan sonra tüm sistem bütün olarak tamamlanacak, kalan işler için taahhüt verdim demektedir. Siz madem öyle de neden taahhüdü alıp iskana imza atmadınız da bu mağduriyetleri yaşattınız? Sizin müteahhide verdiğiniz arsa en az 300 milyon değerinde. 300 milyon TL’yi müteahhide eğişiyorsun da 1 milyon lirayı mı eğişemiyorsun?”


Anahtar Kelimeler: UYSAL’ YANIT