UYSAL’A BÜYÜK AYIP

Muratpaşa Belediyesinin Gazipaşalı Başkanı Ümit Uysal, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Günnercik Yayla Şenliği’nde büyük saygısızlıklarla karşı karşıya kaldı.

GÜNDEM 3.08.2023 12:57:00 0
UYSAL’A BÜYÜK AYIP

GEÇTİĞİMİZ hafta, 28, 29 ve 30 Temmuz tarihlerinde düzenlenen 4. Gazipaşa Toroslar Günnercik Yayla Şenliği, ilginç anların yaşandığı bir şenliğe dönüştü. Eğlencesi, coşkusu, siyasi konuşmaları, yapılanları ve yapılmayanlarıyla gündem olan şenlik, Muratpaşa Belediyesinin Gazipaşalı Başkanı Ümit Uysal’a yapılan saygısızlıklarla akıllarda kaldı. Antalya siyasetinde Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’le yıldızının barışmamasıyla bilinen Başkan Uysal, Büyükşehir ve Gazipaşa Belediyesi tarafından düzenlenen yayla şenliğine katılmak için memleketi Gazipaşa’nın Günnercik Yaylası’na geldi. 

 

KARŞILANMADI, ‘HOŞ GELDİN’ DİYEN BİLE OLMADI

 

Başkan Uysal, şenlik alanına kurulan ve davetlilerin karşılandığı konuk çadırına geldi. Ancak çadırda bulunan ve gelen herkesi büyük bir misafirperverlikle karşılayan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, meclis üyeleri, Büyükşehir ve Gazipaşa Belediyesinin önde gelen isimleri, Başkan Uysal’a hoş geldin bile demedi. Az bir süre çadırda kalan Uysal, Belediye Başkanı Yılmaz’la kısa bir süre sohbet edip çadırdan ayrıldı. Tüm bunlar ise, çadırda bulunan basın mensupları ve diğer konukların gözleri önünde gerçekleşti. 

 

KONUŞMASINA İZİN VERİLMEDİ

 

Başkan Uysal’a yapılan saygısızlıklar etkinliklerin yapıldığı alanda bulunan protokolde de devam etti. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a, protokol konuşması yaptırılmadı. Yaşananlardan rahatsız olan ve bir süre protokolde oturan Uysal, yanından ayrılmayan CHP Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Onur Demir’le birlikte protokolden kalkarak başka bir alana geçti. Şenliğe katılacağı günler öncesinden belli olan Başkan Uysal’ın şenlikte konuşma yapmaması, partiye gönül veren vatandaşların dikkatinden kaçmadı. 

 

PANKARTLARI YOLDAN KALDIRILDI

 

Uysal’a yapılan saygısızlıklar bunlarla da sınırlı değildi. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde 184 bin 210 kişinin oyunu alıp yüzde 64,89 oy oranıyla Muratpaşa Belediyesine başkan seçilen Ümit Uysal, şenlik öncesi üzerinde “Toroslar Günnercik Yayla Şenliğimiz” kutlu olsun yazılı pankartları yayla yolunun çeşitli noktalarına koydurttu. Başkan Uysal’ın pankartlarından rahatsız olan Büyükşehir ve Gazipaşa Belediyesi yetkilileri, Başkan Uysal’ın pankartlarını yoldan kaldırttı. Yaşananlara rağmen şenlik alanına kurulan stantları ziyaret eden ve vatandaşlarla buluşan Uysal’a hemşehrileri büyük ilgi gösterdi. 

Muratpaşa’da yaklaşık 550 bin kişiye hizmet götüren Başkan Uysal, belediye hizmetlerinde Gazipaşa’ya da destek olmuştu. 2014-2019 arası AK Parti’de yönetiminde bulunan Gazipaşa Belediyesine parti ayrımı yapmadan destek veren Uysal, hem Gazipaşa Belediyespor’a hem de Gazipaşa Belediyesi’ne yaptığı desteklerle biliniyor.  >Geylani TOPALOĞLU

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27