UTANDIRAN GÖRÜNTÜLER

GAZİPAŞA’DA, günlük binlerce yabancı turist ve yerli vatandaşlarımızın kullandığı Gazipaşa Havalimanı’nın yolu rezalet içinde. Havalimanını kullanan binlerce kişiyi karşılan çöpler, duyarlı vatandaşların tepkisini çekiyor.

GÜNDEM 7.08.2023 16:11:00 1
UTANDIRAN GÖRÜNTÜLER

Ülkemizin uluslararası havalimanından biri olan ve günlük binlerce kişiye hizmet veren Gazipaşa Havalimanı’nın yolu, çöplüğü andırıyor. Hayvan dışkısının bile bulunduğu yolda atılı vaziyette görülen pet şişeler, içecek kutuları, gıda ambalajları, peçete ve kağıt atıkları, karton ve naylon parçaları ile çalılar; adeta havalimanını kullanan binlerce yabancı turist ve yerli vatandaşları karşılıyor. Ortaya çıkan görüntü kirliliği tepkileri beraberinde getirirken, çöplü yol; Batı ve Doğu Avrupa’da yer alan ülkelerle Azerbaycan ve İran’dan gelen binlerce turistin gözünde Gazipaşa’yı küçük düşürüyor. Yolda yer alan ve günlerce temizlenmeyen o çöpler ise duyarlı vatandaşları ve turizmcileri utandırıyor. 

 

PRESTİJ YOLU OLMASI GEREKEN YOL ÇÖP İÇİNDE

 

Önemi gereğince prestij yolu olması gereken havalimanını yolu, daha önce de tartışma konusu olmuştu. Özellikle turizm sektörünün büyük rahatsızlık duyduğu havalimanı yolu, Gazipaşa ile birlikte Alanya ve ülkemizin vitrini olarak gösteriliyor. Gazipaşa Belediyesi’nin vitrin niteliğindeki yolla ilgili kayıtsız kalması ve yola özen göstermemesi, başta turizm sektörü olmak üzere birçok kesim tarafından şaşkınlıkla karşılanıyor. 

 

“ARTIK TEMİZ BİR ÇEVRE İSTİYORUZ”

 

Temizlik personellerinin üstüne düşen görevlerini yapmadıklarını ve personellerin yöneticiler tarafından koordineli şekilde yönlendirilmedikleri için bu tarz sonuçların ortaya çıktığını dile getiren vatandaşlar; “Çevremizdeki güzellikler çöpler yüzünden çirkinleşiyor. Biz artık temiz bir çevre istiyoruz. Temiz ve derli toplu bir ortamda bulunmak hepimizin hakkı. Toplu olarak bulunduğumuz ortamlarda bile etrafta çöpler oluyor. Bu durumun düzelmesini istiyoruz” ifadelerini kullandılar. >Geylani TOPALOĞLU

 

 


Anahtar Kelimeler: UTANDIRAN GÖRÜNTÜLER
Cahit Aldal
7.08.2023 16:37:53
Garip olan da şudur ki,o çöpleri o havalimanı ulaşımını kullan yolcu yakınları araçlarını görselde bulunan yere park edip yolcularını beklerken etrafa attıkları atıklardan meydana gelmektedir.Gazipasa hepimizin evet ama birazda kendimizi düzeltmemiz gerekiyor, evimiz, arabamız gibi çevreyi de temiz tutalım.Kisiler maalesef arabasına atandığını doğaya atıyor...