ÜSTÜN'DEN "GES" ÇIKIŞI

.

GÜNDEM 15.03.2024 11:20:00 0
ÜSTÜN

KAŞPAZARI Yaylası’na yapılmak istenen GES projesi hakkında düşüncelerini dile getiren Bakılar Mahallesi Muhtar Adayı Ali Üstün, siyasileri konuyla ilgili duyarlılığa davet ederek, “Elektrik üretilmesin demiyoruz. Elektriğin nasıl üretilip nasıl kullanılacağına, oturulduğu yerden karar verilmez. Bu konuda yetkililerin ve siyasilerin duyarlılığını bekliyoruz” dedi.


Antalya’da Gazipaşa’nın ve Mersin’de Anamur halkının ortak kullandığı Kaşpazarı Yaylası’na yapılmak istenen Güneş Enerji Santrali (GES) projesine olan tepkiler, gün geçtikçe gittikçe artıyor. 8 Mart Cuma günü yapılan “Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısına” katılan vatandaşlar, “GES’e karşı değiliz, yapılacağı alana karşıyız” diyerek, Kaşpazarı’nda yaşam alanına yapılmak istenen projeye tepkilerini dile getirmişlerdi. Gün geçtikçe artan tepkilere bir yenisi daha eklendi. Bakılar Mahallesi Muhtar Adayı Ali Üstün, özellikle hayvancılığın devam edebilmesi için Kaşpazarı Yaylası’nda GES’in uygun olmadığını vurguladı.


DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRDI
GES alanı hakkında konuşan Bakılar Mahalle Muhtarı Ali Üstün, yaptığı açıklamada; “Gazipaşa’ya 7 tane GES yapılacağını duyduk. Bunlardan ikisine dikkat çekmek isterim; Birisi Akoluk Yaylası’nın olduğu yerler, diğeri de Şahinler Yaylasında. Bu GES’lerin yapılacak olan yerlerin konumları itibari ile Gazipaşa’nın su kaynaklarının olduğu yerler. Karın oldukça bol yağdığı ve karın çok yağmasından dolayı GES’lerin üzerine kar yağdığı takdirde iki alternatif olur; Ya kimyasallı alana çözüm bulunacak ya da çalışmayacak. GES yapılabilecek bir yer varken, şehre yakınlığı ve birçok unsur varken, özellikle Tarım ve İklim Bakanlıklarının söyledikleri doğrultusunda gözden geçirilmeleri gerek. Konuya olan duyarlılığımı ifade etmek isledim ve ilçe halkımızı, muhtarlarımızı, muhtar adaylarımızı duyarlı olmaya ve tepkilerini göstermeye davet ediyorum. Ayrıca tüm muhtar adaylarımıza başarılar dilerim” dedi. 


HAYVANCILIĞIN SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASI İÇİN GES UYGUN DEĞİL
Üstün, “Nasıl ki Konya Ovası buğday ambarı ise burası da sebzenin, meyvenin ve birçok ürünün tarımı yapılan bir bölge. Bütün bunlar göz ününe alınıp bakıldığında, siyasi partiler başta olmak üzere herkesten duyarlılık bekliyoruz. GES yapıldığı zaman mera alanlarımız yok olacak. Hayvancılığın sürdürülebilir olması için GES’in uygun olmadığını biliyoruz ve buna karşıyız. Özellikle, arılar yok olduğu takdirde dünyanın da yok olacağı söyleniyor. Arıları geçelim arıların içecek suyu bile olmazsa nasıl olacak? Elektrik üretilmesin demiyoruz ama elektriğin nasıl üretilip nasıl kullanılacağına oturulduğu yerden karar verilmez. Bu konuda da ilçe halkımızın, gerekli yetkililerin tepkilerini ve duyarlılığını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. >Aysel YILDIZ


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27