GAZİPAŞA’DA, geçtiğimiz yıl Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı görevindeyken açığa alınan ve uzun bir süre açıkta bekletilen Üsteğmen Ökkeş Yılmaz, Döşemealtı ilçesinde göreve başladı.
Gazipaşa’da, İlçe Jandarma Komutanlığı görevini sürdürürken Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden gelen şikayetlerin ardından açığa alınan Üsteğmen Ökkeş Yılmaz, göreve geri döndü. Uzun bir süre açıkta bekletilen Üsteğmen Yılmaz, dün itibariyle Antalya ili Döşemealtı İlçesi İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi’ndeki görevine başladı.
NEDEN AÇIĞA ALINDI?
Üsteğmen Ökkeş Yılmaz’ın Gazipaşa’da görev yaptığı süre içinde kurumda görevli personellerle sıkıntı yaşadığı ileri sürüldü. Yılmaz, iddiaya göre kurum içinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle CİMER’eşikayet edildi. CİMER üzerinden yapılan şikayet sahibinin sahte olduğu anlaşıldı. Şikayeti yazan kişinin; yıllar önce cezaevine giren ve halen cezaevinde bulunan bir şahsın TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresinin kullanılarak yazdığı ortaya çıktı. Açığa alındığı günden bu yana idari soruşturma geçiren Üsteğmen Ökkeş Yılmaz, Döşemealtı ilçesinde göreve başladı.
GAZİPAŞA’DA NE YAPTI?
Gazipaşa’da 2020 yılının ağustos ayında İlçe Jandarma Komutanı olarak göreve başlayan Ökkeş Yılmaz, 30 Ağustos 2021’de Zafer Bayramı’nda bir üst rütbeye terfi ederek üsteğmen oldu. Göreve başladığı süreç içerisinde ilçemizde başarılı çalışmalara imza atan Üsteğmen Yılmaz, Gazipaşa’da Motorize Jandarma Trafik Timi’nin kurulmasına öncülük etti. Kurumada eksikliği hissedilen kadın personellerin kuruma görevlendirilmesine de önayak olan Üsteğmen Yılmaz, Gazipaşa Jandarma Suç Araştırma Timi’nin (JASAT) kurulmasına da katkı sağladı. Yılmaz’ın görev yaptığı süre içinde, Güney’de büyük ölçüde uyuşturucu ve kaçak malzeme yakalama faaliyetleri ve ilçe genelinde kenevir yakalama sayılarında büyük artış yaşandı. Jandarmanın sorumluluk bölgesinde etkin devriyelerle ilçe genelinde devriye sayıları arttıran Yılmaz, hırsızlıkla mücadelede de büyük başarı gösterdi.
9367,77%3,72
34,48% 0,07
36,21% -0,34
2960,09% 0,86
4956,37% 0,55