USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURULARI BAŞLADI

GAZİPAŞA Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 2024-2025 eğitim öğretim yılında açılacak kurslarda görev almak isteyen ücretli usta öğretici başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular 31 Ağustos’a kadar devam edecek.

GÜNDEM 13.08.2024 10:22:00 0
USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Gazipaşa Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (HEM), vatandaşların kendilerini geliştirmelerine fırsat sunduğu kurslarına özenle hazırlanıyor. Bu kapsamda HEM tarafından yapılan açıklamada, 2024-2025 eğitim öğretim yılında açılacak kurslarda görev almak isteyen ücretli usta öğretici başvurularının ise başladığını duyurdu. Ücretli usta öğreticilik için başvurularının 31 Ağustos’a kadar devam edeceği bilgisini paylaşan HEM, ücretli usta öğreticilerde aranan şartları da belirledi. 

 

KURS BAŞLANGICI 1 EKİM
Başvuruların sona ermesinin ardından süreç şu şekilde ilerleyecek: Başvuruların Gazipaşa Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (HEM) tarafından onaylanması 4-15 Eylül, değerlendirme yapılması 18-20 Eylül, taslak sıralamanın yayınlanması 20 Eylül, sıralamanın ilanı 27 Eylül, görevlendirmelerin yapılması 30 Eylül, gerekli sürecin tamamlanmasının ardından görev alacak usta öğreticiler için ise kurs başlangıcı 1 Ekim. 


İŞTE İSTENEN ŞARTLAR 
Gazipaşa Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü  (HEM) tarafından yapılan duyuruda yer alan maddelere göre ilan yoluyla ücretli usta öğretici görevlendirmesinde istenen şartlar;


1-Görev alacağı kursun öğretim programında belirtilen eğitici şartını taşımak.
2-Türk Vatandaşı olmak.
3-18 yaşını doldurmuş olmak.
4-Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
5- 26.09.2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
6-Askerlikle ilişiği bulunmamak.
7-Sağlık durumu yönünden görevini yapmasına engel bir durumu olmamak. 
Şeklinde açıklandı. >Aysel YILDIZ


Anahtar Kelimeler: ÖĞRETİCİ BAŞVURULARI BAŞLADI