ÜRÜNLER SUSUZLUKTAN KURUDU

.

GÜNDEM 25.07.2023 11:56:00 0
ÜRÜNLER SUSUZLUKTAN KURUDU

Gazipaşa’nın Beyobası Mahallesi Kerimler Mevkii’ne 15 gündür suyun gelmediği belirten üretici Hüseyin Özyiğit, “Bütün ağaçlarımız kurudu, her yere bildirdim, kimse yardımcı olmadı, yetkililerden acil yardım bekliyoruz” dedi.

GAZİPAŞA’DA, son günlerde iyice artan hava sıcaklığı bazı mahallelerde su sıkıntısını beraberinde getirdi. Gazipaşa ilçe merkezine en yakın mahalle olarak da bilinen Beyobası Mahallesi Kerimler Mevkii su sıkıntısının ciddi şekilde hissedildiği noktaların başında geliyor. Daha önce bölgeye sulama kanalıyla gelen suyun artık gelmediğini ve su ihtiyaçlarının karşılanmadığını söyleyen köylüler, kuraklık sıkıntısı yaşadıklarını kaydetti.

“YETKİLİLERDEN ACİL YARDIM BEKLİYORUZ”

Durumun böyle devam etmesi durumda diğer ağaçların da kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğine dikkat çeken köylülerden Hüseyin Özyiğit, “Beyobası Mahallesi Kerimler Mevkii’ne 15 gündür su gelmiyor. Bütün ağaçlarımız kurudu, dağ taş kurudu. Bütün mercilere her yere bildirdim, kimse yardımcı olmadı. Su yok diyorlar. Yetkililerden acil yardım bekliyoruz” dedi. 

ÜRÜNLER DALLARINDA KURUDU

Bölgede yaşanan su sıkıntısının ardından, üreticilerin ürünlerini sulayamadığı görüldü. Susuz kalan avokado, portakal, limon ve zeytin gibi gelir kaynağı yüksek olan ürünlerin dallarında susuzluktan buruştuğu ve kuruduğu gözlemlendi. >Vildan RENDE

 


Anahtar Kelimeler: ÜRÜNLER SUSUZLUKTAN KURUDU