ÜRETİCİYİ SEVİNDİREN GELİŞME

Göçük, Zeytinada, Güney ve Kırahametlerli üreticilerin umut bağladığı Göçük Göleti’nin zemin etüt çalışmasına başlandı.

19.09.2022 13:00:00 0
ÜRETİCİYİ SEVİNDİREN GELİŞME

Yazın kuraklıkla mücadele eden Zeytinada, Güney, Göçük ve Kırahametlerli üreticilerin yakından takip ettiği Göçük Göleti’nde önemli bir gelişme yaşandı. Yüzlerce üreticinin umut bağladığı Göçük Göleti’nin zemin etüt çalışmasına başlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü’nün kontrolünde başlatılan çalışmalar bölge halkını sevindirirken, etüt çalışmasının olumlu sonuçlanmasını temenni eden üreticiler, ekiplerin vereceği kararı şimdiden merak etmeye başladı.

DOĞAN: ÜRETİCİLERİMİZİN YAŞADIĞI SU SORUNU BENİM DE SORUNUMDUR

Yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini dile getiren AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, “Bölgemizde üreticilerimizin yaşadığı su sorunu benim de sorunumdur. Bu bilinçle hareket edip, Göçük Göleti’nin ilçemize kazandırılması adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bölgede çalışma yapan firma buradan aldığı analizleri DSİ’ye rapor edecek. Sonuçlar gölet yapımına müsait olursa çiftçimizin sabırsızlıkla beklediği göletin inşasına başlanacak. Göletle ilgili çalışmaları yakından takip ediyoruz” dedi.

“GÖLET, ÜRETİMİ VE ÜRÜNLERİN KALİTESİNİ ARTTIRACAK”

Başkan Doğan, daha önce bölgede yapılan ön çalışmalarda yer almıştı. O dönem “Gölet projesi hayati önem taşıyor” diyerek bölge halkının sıkıntısını dile getiren Doğan, “Bu gölgede sulama suyuyla ilgili önemli sorunlar var. Vatandaşlarımızın sulama suyu sorununu çözmek için gövdemi ortaya koydum. Buraya yapılacak bir gölet, üretimi ve ürünlerin kalitesini arttıracak. Göçük Göleti projesi hayata geçerse hem çiftçilerimiz hem de Gazipaşa kazanacak” ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN: BU GÖLET MAHALLEMİZE İLAÇ GİBİ GELECEK

Göçük Göleti’nin yapılması durumunda mahallesinin kaderinin değişeceğini dile getiren Göçük Mahalle Muhtarı Yakup Erdoğan, “Mahallemizde avokado, muz ve sebze üretimi yapan üreticilerimiz su sorunu yaşıyor. Özellikle mahallemizde örtü altı muz üretimi ile avokado üretim alanları giderek artıyor. Üreticilerimizin sulama suyu ihtiyacı her geçen gün artıyor. Göletle ilgili her şey olumlu sonuçlanırsa mahallemizin kaderi değişecek. Bu gölet mahallemize ilaç gibi gelecek” dedi.  

“TARIMSAL ÜRETİME CİDDİ DESEK VERECEK”

Yapılması planlanan göletin sadece Göçük değil, Zeytinada, Güney ve Kırahmetler mahalleleri içinde hayati öneme sahip olduğunu dile getiren Muhtar Erdoğan, “Özellikle Gazipaşa’nın bu mahallelerinde ciddi su sorunları var. Ayrıca bu mahalleler muz üretiminde söz sahibi. Göletin inşa edilmesi bu bölgedeki tarımsal üretime ciddi destek verecek. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah her şey gönlümüzden geçtiği gibi olur” şeklinde konuştu.

KÜÇÜKBALLI: UMUDUMUZU BU GÖLETE BAĞLADIK

Göçük Mahallesi’nde başlatılan çalışmanın kendi mahallesinde heyecan yarattığını dile getiren Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği ve Güneyköy Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı, “Biz Gökçeler Barajı’ndan faydalanamadığımız için umudumuzu bu gölete bağladık. Umarım zemin etüt çalışması bu bölgeye fayda sağlayacak bir sonuçla tamamlanır. Mahallemizdeki tüm üreticiler, Göçük Göleti’yle ilgili gelecek olumlu bir sonuç bekliyor” dedi.

ŞENER: YILLARCA TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN DÖNDÜRDÜK

Tarımsal sulamada en ciddi sorunu Zeytinada Mahallesi’nin yaşadığını ifade eden Zeytinada Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Şener, “Yıllarca taşıma suyla değirmen döndürdük. Binlerce dönüm alan üzerine ekili muz bahçelerimizi sulamakta zorluk çektik. Türkiye’nin en önemli muz üretim merkezinden birisi Zeytinada olmasına rağmen, en büyük su sorununu da bizler yaşadık. Çiftçilerimiz Göçük Göleti’nden faydalanacağı günü bekliyor. Umarım tüm çalışmalar olumlu sonuçlanır ve gölet en kısa zamanda inşa edilir. Muz üreticilerinin kaderi bu göletin elinde” diye konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27