ÜRETİCİYE ‘YÜZDE 50 HİBE’ FIRSATI

Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programına başvuruların başladığını duyuran İlçe Tarım ve Orman Müdürü Özçelik, hibeye esas mal alım tutarı KDV hariç 1 Milyon TL’ye kadar olan projelere yüzde 50 hibe desteği verileceği

GÜNDEM 28.01.2023 15:19:00 0
ÜRETİCİYE ‘YÜZDE 50 HİBE’ FIRSATI

GAZİPAŞA İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında üreticilere tanınan ‘Yüzde 50 Hibeli Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programına’ başvuruların başladığını duyurdu. Dün başlayan başvuruların 28 Şubat 2023 tarihinde son bulacağına dikkat çeken Müdür Özçelik, başvuruların; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne elden teslim edilerek yapılacağını bildirdi. Müdür Özçelik, başvuru yapacak üreticilerden, Bakanlık tarafından oluşturulan güncel çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) kayıtlı olmak şartı aranacağını söyledi. 


İŞTE BAŞVURU KONULARI


Müdür Özçelik, “‘Yüzde 50 Hibeli Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programına’ başvuru yapacak gerçek ve tüzel kişiler; tarla içi damla sulama sistemi kurulması, tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması, Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması, tamburlu sulama sistemi kurulması, güneş enerjili sulama sistemi kurulması, tarımsal sulama amaçlı güneş enerji sistemleri ve akıllı sulama sistemleri konularında başvuru yapabilecek. Hibeye esas mal alım tutarı KDV hariç 1 Milyon TL ‘ye kadar olan projelere yüzde 50 hibe desteği verilecek” dedi. 


ÜRETİCİ KİRALAYACAĞI ARAZİLER İÇİN BAŞVURUDA BULUNABİLECEK


Başvurular hakkında bilgi veren Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, “Gerçek kişiler ile Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlanan kolektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler, kuruluş tüzük ve sözleşmelerinde belirtilen çalışma konularına uygun olması şartı ile tüzel kişilik olarak kendi arazileri ya da kiralayacakları araziler için başvurabilir. Sulama kooperatifleri ve tarımsal kalkınma kooperatifleri de ana tüzüklerinde tarımsal üretim yapabileceklerinin yer alması şartıyla, tüzel kişilik olarak başvuru yapabilirler. 


“BİRDEN FAZLA PARSEL VE BİRDEN FAZLA YATIRIMA BAŞVURU YAPILABİLECEK”


Başvurular birden fazla parsel ve birden fazla yatırım konusunu içerebilir. Birden fazla parsel için müracaat olması durumundu her bir parsel için ayrı ayrı proje ve keşif hazırlanacak, bu keşifler bir icmal ile birleştirilerek başvuru bütçesi oluşturulacaktır. Hibeye esas mal alım tutarı KDV hariç 1 Milyon TL’ye kadar olan projelere yüzde 50 hibe desteği sağlanmaktadır” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: ÜRETİCİYE ‘YÜZDE FIRSATI