ÜRETİCİYE SİGORTA UYARISI

Ziraat Odası Başkanı Çelik, Gazipaşa’da üretim sezonuna hazırlanan çiftçilere tarım sigortası yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu.

GÜNDEM 9.09.2024 03:27:00 0
ÜRETİCİYE SİGORTA UYARISI

Türkiye’nin önemli sebze ve meyve üretim merkezlerinden Gazipaşa, yeni üretim sezonuna hazırlanıyor. Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, tarımsal girdi maliyetleri nedeniyle sıkıntılı bir dönemden geçen Gazipaşalı çiftçilere önemli bir uyarıda bulundu. Başkan Çelik, zor şartlar altında ve büyük emeklerle üretim yapan çiftçilerin doğal afetlere karşı kendilerini güvence altına alarak sürdürülebilir bir üretim gerçekleştirebilmesi için TARSİM-Tarım Sigortası yaptırmayı ihmal etmemeleri gerektiğine dikkat çekti. 

 

“TARIMI RİSKE ATMAYALIM”

Son yıllarda yaşanan küresel İklim değişikliğinin etkisiyle bitkisel ve hayvansal üretimlerin don, dolu, fırtına, hortum yangın, heyelan, deprem sel ve su baskını gibi meteorolojik olaylardan olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “Gazipaşa’da önemli oranda yetiştiriciliği yapılan tarım ürünleri bu açıdan risk altında. Bu nedenle çiftçilerimizin, herhangi bir iklimsel olumsuzluk durumunda mağduriyet yaşamamaları için Tarım Sigortasını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir. Tarım Sigortası yaptırmayan üreticilerimiz, TARSİM kapsamında olan riskler meydana geldiğinde 2090 sayılı ‘Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Devlet Yardımları’ndan istifade edemeyecektir” ifadelerini kullandı. >Geylani TOPALOĞLU


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,20
  • EURO

    38,02% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2828,65% 0,93
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27