.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, artan üretim girdi maliyetlerine yetişemeyen büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yüzde 15 hibeli yem desteği sağlamayı sürdürüyor. Bu kapsamda Gazipaşa ve Elmalı’da besicilere talep ettikleri süt yemleri teslim edildi.
TARIMSAL Hizmetler Dairesi Kırsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Şube Müdürlüğü, Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda hayata geçirilen proje ile 1 ila 5 tane sağmal büyükbaş hayvanı olan üreticilere yıl boyunca hayvan başına iki ayda bir, yüzde 15 hibeli 300 kilo yem desteği veriyor.
GAZİPAŞALI ÜRETİCİLER MEMNUN
Büyükşehir Belediyesi’nin bu desteğinden faydalanmak isteyen Gazipaşalı 4 çiftçi, beraberinde çiftçi belgesi ve üzerine kayıtlı hayvan sayısını gösterir belge ile Gazipaşa Hizmet Birimi Şube Müdürlüğü’ne müracaatta bulundu. Yapılan inceleme ve değerlendirmelerin ardından Gazipaşa’ya gelen büyükşehir ekipleri, çiftçilere 103 çuval süt yeminin teslimatını gerçekleştirdi. Besin değeri açısından oldukça kaliteli olan yemler için duydukları memnuniyeti ifade eden Gazipaşalı üreticiler ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e kendilerine verdikleri değer ve destekten dolayı teşekkür ettiler.
BESİCİLERİN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR
Antalya Büyükşehir Belediyesi Elmalı Yuva Mahallesi’nde de talepte bulunan 8 üreticiye 268 çuval süt yemi desteği sağladı. Elmalılı besiciler son zamanlarda artan yem fiyatlarının üreticiyi zora soktuğunu belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin süt yemi desteğiyle yem masrafının yarıya düştüğünü söyleyen besiciler Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür etti. Yuva Mahallesi’nde besicilik yapan Ahmet Kalın, “Yuva Mahallemizin başlıca geçim kaynağı hayvancılıktır. Süt üretimi anlamında bölgemizde en çok üretim yapan mahalleler arasındayız. Günümüz koşullarında girdi maliyetlerinin artması besicilik yapmayı zorlaştırıyor. Besicilerin her şeyi pahalı. Bunun yemi, samanı yoncası var. Küçük üreticinin desteklenmesi gerekiyor. Muhittin Böcek Başkanımız sağ olsun hayvancılarımıza her zaman destek veriyor” dedi.
9549,89%1,94
34,54% 0,18
36,00% -0,62
3005,99% 1,50
5006,70% 1,01