ÜRETİCİLERE SİGORTA UYARISI

GAZİPAŞA Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik ve Sigortacı Filiz Kaya, Gazipaşalı üreticilere sigorta uyarısında bulundu.

GÜNCEL 20.12.2022 10:30:00 0
ÜRETİCİLERE SİGORTA UYARISI

Antalya'da geçtiğimiz hafta etkili olan sağanak yağışa bağlı ortaya çıkan su baskını ve sel olayları, başta kumluca olmak üzere, Finike ve Aksu’da hayatı olumsuz yönde etkilemiş, üretim alanları da zarar görmüştü. Tarım sektörünün ekonomik, sosyal, siyasal, teknolojik ve kişisel risklerden yüksek düzeyde etkilenen, son derece hassas bir faaliyet sahası olduğunu belirten Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Gazipaşalı üreticilere Tarım Sigortası (TARSİM) yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu. 

İLÇEMİZDE DE ÖRNEKLERİ VAR

Gazipaşa’da geçtiğimiz yıllarda yaşanan fırtına ve hortum felaketlerini hatırlatan Çelik, “İlçemizde ve bölgemizde fırtına, hortum ve su baskını gibi doğal olaylar sıklıkla yaşanmaktadır. Özellikle ilçemizde bu tarz bir olayda çiftçilerimizin zarar görmemeleri için bütün üreticilerimizin tarım sigortalarını yaptırmalarını istiyorum. Büyük umutlarla ekilen bir sera, doğal afet sonunda zarar gördüğü anda bir sezon yok oluyor. Üretici büyük umutlarla ekimini yaptığı seradan ciddi zarar ediyor. Yaşanılacak felaketlerden minimum zararla çıkmak için TARSİM üreticilerin can simidi oluyor. Emeklerinizin karşılıklarını almak için tarım sigortasını yaptırmayı unutmayın” dedi. 

BİR UYARI DA SİGORTACIDAN

Gazipaşalı üreticilere bir uyarı da Sigortacı Filiz Kaya’dan geldi. Gazipaşa’nın tarım kenti olduğuna dikkat çeken Kaya, kış aylarında oldukça fazla mağduriyetler yaşandığına dikkat çekerek, “Tarım, ilçemizin vazgeçilmez gelir kaynaklarının başında geliyor. Kış şartlarında oldukça fazla mağduriyetler yaşandığını hepimiz biliyoruz. Yaşanacak olumsuz durumlara üreticilerimizin sigorta yaptırmasında büyük fayda var. Fırtına, sert rüzgârlar, sel, su baskını, dolu ve don olayları ilçemizde sıklıkla karşılaştığımız afetlerdir. Bu olaylardan etkilenen hemşehrilerimiz ciddi anlamda maddi külfet çekiyorlar. Burada devreye Tarım Sigorta Paketleri giriyor. Son zamanlarda banka kredileri ve devlet teşvikli seraların yapılması tarım sigortasını yaygınlaştırdı. Ancak hala tarım ürününü ve örtülü alanını sigorta yaptırmayan üreticilerimiz çok fazla. Bu konuda da halkımızı gerekli önlemleri almasında fayda var” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: ÜRETİCİLERE SİGORTA UYARISI