ÜRETİCİ DAHA FAZLA DESTEKLENMELİ

Üretim giderlerinin arttığına dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı Çelik, üreticilerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Tarımda girdi fiyatları uçtu. Üreticilere yeterince destek yapılmazsa tarım biter” dedi.

25.08.2022 14:12:00 0
ÜRETİCİ DAHA FAZLA DESTEKLENMELİ

Türkiye’nin önemli örtü altı üretim merkezlerinden birisi olan Gazipaşa’da tarımsal girdi fiyatlarının artması üreticileri zor durumda bırakıyor. Geçtiğimiz yıl, mazot, gübre, ilaç ve elektrik fiyatlarına gelen zamlarla nevri dönen üretici, bu yıl devletten gelecek desteklerin artmasını bekliyor. Gazipaşa’da üreticilerin zor bir yılı geride bıraktığını dile getiren Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “Biz devletimizden, tarım ve üretim için destek bekliyoruz. Üretim ve tarımın devamlılığı için çiftçilerin ciddi desteklere ihtiyacı var” dedi.

“TARIM BİTME NOKTASINA GELİR”

Tarım ve Orman Bakanlığının, üreticilere vereceği desteğin önemine vurgu yapan Ziraat Odası Başkanı Çelik, “Üreticilerimiz yeni sezon için hazırlık yapıyor. Gazipaşa örtü altı üretim denince akla ilk gelen ilçelerin başında geliyor. Üretim bizim için olmazsa olmaz. Ancak üretim giderleri günden güne artıyor. Tarımda girdi fiyatları uçtu. Yeni sezonda üreticilere yeterince destek yapılmazsa tarım bitme noktasına gelir. Bu yılın geçtiğimiz yıldan farklı olması için, girdi maliyetlerinin düşmesi, bakanlık tarafından üreticilerimizin ciddi şekilde desteklenmesi gerekiyor. Aksi durumda tarım bitme noktasına gelir” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: ÜRETİCİ FAZLA DESTEKLENMELİ