“ÜNİVERSİTEMİZE DESTEK ÇIKALIM”

Bina yetersizliğinden dolayı tam kapasiteli hizmet veremeyen fakülte binasının yapılması için hayırseverlere çağrıda bulunan Gazipaşa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Uysal, “Üniversitemize destek çıkalım" dedi.

GÜNDEM 4.10.2022 11:16:00 0
“ÜNİVERSİTEMİZE DESTEK ÇIKALIM”

Gazipaşa M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yavuz Uysal, dün üniversite binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Üniversite hakkında Gazipaşa basınına bilgi veren Uysal, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin beş bölümünden dördünün fiziki yetersizlikten açılamadığını dile getirdi. Yeni bina yapmak için Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) rektörlüğünün bütçesinin yetersiz kalacağına değinen Uysal, “Fakülte Rektörlüğümüzün bütçesi 75 milyon TL, yeni bir binanın maliyeti ise 50 milyon. Bunun için hayırseverlerimizin de ciddi desteğine ihtiyacımız var” dedi.

ÜNİVERSİTENİN ARAZİYİ KAYBETME DURUMU VAR

2020 yılında Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin yapılması için Gazipaşa Belediyesince üniversiteye tahsis edilen araziye 2 yıl içinde bina yapmaları gerektiğini belirten Doç. Dr. Yavuz Uysal, “2 yıl içerisinde bina yapımına başlanılmazsa, tahsise konulan şerh gereği belediye isterse verdiği araziyi geriye alabilir. Hayırseverlerimizin desteğiyle inşaat başlarsa, binanın temeli atılırsa ondan sonra Kalkınma Bakanlığı’na, ALKÜ olarak; “Böyle bir projem var, projeyi de bu aşamaya getirdim. Temelini attım” derssek, o zaman Kalkınma Bakanlığı da gerekli katkıyı yapar” dedi.

“BİR BİSMİLLAH DEYİP BİNA YAPIMINA BAŞLAMAMIZ LAZIM”

Üniversiteli öğrencilerin Gazipaşa’nın kalkınmasında faydası olduğunu dile getiren Uysal, “Şu anda toplamda bin öğrencimiz var. Eğer binamız yapılırsa fakülte bünyesinde 5, 6 bölüm açılsa, 4. senesine geldiği zaman 24 sınıf yapar. 5, 10 yıllık süre içerisinde sadece fakültenin öğrenci sayısının 5 bin ila 10 bin arasındaki rakamları görmesi sürpriz olmaz. Gazipaşa’da 5 bin öğrenci olduğunu düşünelim. Çıktığı zaman kafelere oturan, yemek yiyen, kuaförüne giden öğrenciler, ilçeye büyük bir katkı sunar. Bina açılsın bu 5 bin sayısı hayali değil, 2 sene içerisinde o sayıya ulaşırız. 5 bin öğrenci bugünün rakamıyla ayda 25 milyon TL para harcar. Bu yaptığım hesap akademik personeli kapsamıyor, her bölüme de en az 3 akademik personel gelir. Bu anlamda da bir katkı sağlanır. Sadece biraz yerel halkın buraya destek vermesi, sahip çıkması lazım. Gönüllü bağışçılarımızın bize destek vermesi lazım. Bunların bir araya getirilip, bir bismillah deyip bina yapımına başlamamız lazım” dedi.

“ÜNİVERSİTENİN VE GAZİPAŞA’NIN GELİŞMESİ İÇİN YENİ BİNA ŞART”

Üniversitenin artık başka gelişmeyeceğine dikkat çeken Uysal, “Şu anda tüm bölümler doldu. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin açık olan tek bölümü bu yıl mezunlarını verecek. Gelişmemizin son noktasına geldik. Yeni bina yapılmaz ise her yıl yerimizde sayıp duracağız. Onun için yeni bina, üniversitenin ve Gazipaşa’nın gelişmesi için şart” dedi.

YURDUN DOLULUK ORANI YÜZDE 100’E ULAŞTI

Yurdun tamamen dolduğunu dile getiren Uysal, “530 öğrenci kapasitemiz var. KYK yurdumuzun doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı” şeklinde konuştu.