“ÜNİVERSİTEMİZE BİR ODA EKLEYEMEDİK”

.

GÜNDEM 12.10.2023 13:01:00 0
“ÜNİVERSİTEMİZE BİR ODA EKLEYEMEDİK”

Gazipaşa’da, 17 yıl önce M. Rahmi BüyükballıMYO’nun açılışında konuşan dönemin Belediye Başkanı Özgenç, Alanya’nın Akdeniz Üniversitesi’nden ayrılarak bağımsız bir üniversiteye sahip olacağını dile getirmişti. O günden bu yana Alanya’da eğitim alanında ciddi değişimlerin yaşandığını dile getiren Özgenç, “Biz üniversitemize bir oda bile ekleyemedik” dedi. 

 

ÜNİVERSİTELERİN açılmasıyla birlikte Gazipaşa’da ciddi bir hareketlilik yaşandı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu’nda(MYO) öğrenim gören bine yakın öğrenci, sokaklarda, kaldırımlarda, cafelerde, cıvıl cıvıl genç öğrenci görüntüsü oluşturdu. İlçede bu güzellikler yaşanırken, akıllara üniversitenin ne durumda olduğu geldi. Bilindiği üzere 2005 yılında henüz 1 yıllık çiçeği burnunda bir Belediye Başkanı olan Cemburak Özgenç, o dönemde Akdeniz Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ı Antalya’nın en uzak ilçesi Gazipaşa’ya bir meslek yüksek okulu açmaya ikna etmişti. 

 

ÖZGENÇ “17 YIL ÖNCE ALANYA’NIN BAĞIMSIZ BİR ÜNİVERSİTESİ OLACAK” DEMİŞTİ

Hayırsever merhum Mustafa Rahmi Büyükballı’nın ailesi, eğitime hizmet vermek için binanın bodrum, giriş kat ve 1. katını teslim ediyorlar. O günün zor koşullarında Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, binanın kalan kısmını tamamlatıyor. Ve Gazipaşa bir üniversiteye sahip oluyor. 17 yıl önce üniversitenin açılışında konuşma gerçekleştiren Özgenç, “Nasıl Isparta’da ki Süleyman Demirel Üniversitesi ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi’nde ayrılmış ve gelişmişse, bir gün Alanya’da Akdeniz Üniversitesi’nden ayrılacak ve bağımsız bir üniversitesi olacak. İşte o gün geldiğinde biz Gazipaşalı yöneticiler, gerekirse üniversitemize fakülte ve fakültelerin açılması için itfaiye alanını, top sahasını vereceğiz ve binlerce genç nüfus ve öğrenciyi ilçemize kazandıracağız. Böylece ilçemizde Kültür-Sanat-Sosyal hayat ve ekonomik olarak büyük bir kazanım ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı. 

 

 “VİZYONER BİR DOKUNUŞ ŞART”

Yaşananların Alanya için sevindirici olduğunu dile getiren Gazipaşa Belediyesi eksi Başkanı Cemburak Özgenç, “Biz Gazipaşa olarak üniversitemize bir oda ekleyebildik mi? Bu soruya evet diyebilmeyi çok isterdik. Evet, üniversite yönetimi elinden geleni yapıyor, ama gelişmek ve fakülteler açılması için, vizyoner bir dokunuş, Gazipaşalı yöneticilerin bu işe el atması şart. Yoksa oturup bekleyerek hizmetin gelmeyeceği ortada. Vizyoner ve ilçesi için hayal kurabilen bir bakış açısının ve ruhunun canlandırılması gerekiyor. Hele hele bugünün koşullarında, yüzlerce müteahhit ve yatırımcı Gazipaşa’dayken bunların yapılmıyor olması çok üzücü” şeklinde konuştu. 

 

17 YIL ÖNCE SÖYLEDİKLERİ GERÇEK OLDU 

O dönem Akdeniz Üniversitesi’ne bağlı olan Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu’nun açılışında konuşma gerçekleştiren Cemburak Özgenç’in söylediği her şey gerçek oldu. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi’nden ayrıldı. Yerleşkesi ve eğitim imkanıyla binlerce öğrenciye eğitim yuvası oldu. O da yetmedi, Alanya’ya Özel Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi de açıldı. >Selçuk ÖZTÜRK