UMRE BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

.

GÜNDEM 23.09.2023 23:22:00 0
UMRE BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

2023-2024 yılı umre sezonunun devam ettiğini belirten İlçe Müftüsü Fahri Başar, 11, 15 ve 24 günlük umre kayıtlarının devam ettiğini belirterek, turlara katılmak isteyenlerin 28 Eylül Perşembe gününe kadar başvuru yapmaları gerektiğini hatırlattı.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde 2023-2024 umre kayıtlarının devam ettiğini kaydeden Gazipaşa İlçe Müftüsü Fahri Başar, çeşitli tarih aralıklarında düzenlenen umre turları için başvuru aldıklarını dile getirdi.

 

SON BAŞVURU 28 EYLÜL’DE

Müftü Başar, turlara henüz kayıt yaptırmayanlar için en erken gidiş tarihinin 27-28 Ekim olduğunu belirterek, turlara katılmak isteyenlerin en geç 28 Eylül Perşembe gününe kadar başvuru yapmaları gerektiğini söyledi.

 

“ÇIKACAKLARI BU KUTLU YOLCULUK HAYIRLI OLSUN”

Müftü Başar “11, 15 ve 24 günlük umre kayıtlarımız devam ediyor.11 günlük 29-31 Ekim gidiş, 9-11 Kasım dönüş tarihli tura son başvuru tarihi 28 Eylül. 15 günlük 27-28 Ekim gidiş, 11-13 Kasım dönüş tarihli umre turuna da son başvuru tarihi 28 Eylül’dür. 24 günlük 01-03 Kasım gidiş, 5-27 Kasım dönüş tarihli tura son başvuru tarihi 5 Ekim. Kutsal toprakların özlemini çeken vatandaşlarımız kayıtlarını yaptırmaya şimdiden başlayabilir, çıkacakları bu kutlu yolculuk hayırlı olsun” dedi.

 

KAYIT İŞLEMLERİ ŞU ŞEKİLDE

Başar, başvuru ve kayıt işlemleri ile ilgili de “Umreye gitmek isteyenler ilan edilen umre turuna ait banka kodu ile Hac ve Umre Muhasebe Koordinatörlüğünce anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilat hesabına ücretini peşin olarak yatıracaklardır. Ücretler Halk Bankası, Vakıf Bankası, Ziraat Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası Şubelerinden yatırılabilecektir. Ücretini yatıran umre yolcuları İl/ilçe müftülüğüne müracaat ederek veya elektronik ortamda e-devlet üzerinden kayıtlarını yapabileceklerdir. Umre yolcusu 2023-2024 umre kayıt form dilekçesini 2 nüsha halinde doldurarak ilgili müftülüğe teslim edecektir. Müftülüğe geçerlilik süresi en az bir (1) yıl olan pasaport teslim edilecektir. Umre yolcusu banka dekontu ile birlikte il sağlık müdürlüklerince belirlenen sağlık merkezlerinden birine giderek, KonjugeMeningokoksit Menenjit aşısını yaptıracak ve aşı kartını umre süresi boyunca yanında bulunduracaktır” ifadelerine yer verdi. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR