Tarih: 29.01.2024 10:43

ÜMRAN ÇOLAKOĞLU UYGUN'UN ADAYLIĞI İLAN EDİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

TÜRKİYE İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Antalya İl Örgütü tarafından düzenlenen toplantıda TİP’in Antalya’nın 7 ilçesinde belli olan belediye başkan adaylarını açıkladı. Gazipaşa’nın Belediye Başkan Adayı Ümran Çolakoğlu Uygun’nun da adaylığı ilan edildi. 

Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki Cam Piramit Toros Salonu’nda düzenlenen toplantıda ilk olarak TİP’in önceki günlerde düzenlediği 1. Antalya Çevre ve Kent Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi açıklandı ve aday tanıtımı yapıldı. Muratpaşa, Konyaaltı, Korkuteli, Kumluca, Gazipaşa, Kaş ve Alanya belediye başkan adaylarının tanıtıldığı toplantıda belediye başkan adayları ve 199 belediye meclis üyesinin isimleri de açıklandı. TİP’in Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Emine Büyüknohutçu, Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Yunus Başaran, Korkuteli Belediye Başkan Adayı Semra Yılmaz, Kumluca Belediye Başkan Adayı Ali Altınkan, Kaş Belediye Başkan Adayı Halil Geçeli, Alanya Belediye Başkan Adayı Hülya Arga ve Gazipaşa Belediye Başkan Adayı Ümran Çolakoğlu Uygun’un adaylığı ilan edildi.


“SÖZ HALKIN TALEPLERİNE BIRAKILACAK”
İsimlerin açıklanmasının ardından TİP Genel Başkan Erkan Baş, açıklanmayan diğer ilçelerde adaylıklar için çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki günlerde yeni isimlerin de duyurulacağını aktardı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne TİP’ten aday çıkartılması konusunda yoğun talep geldiğini dile getiren Baş, “Söz, halkın taleplerine bırakılacak. Bu süreçte emek, kadın, çevre, köy ve yöre dernekleriyle; sendikalar ve meslek odalarıyla görüşmelerin devam edeceğiz” dedi.


“DEMOKRATİK VE HALKÇI BELEDİYECİLİK İÇİN HAZIRIZ”
Gazipaşa Belediye Başkan Adayı Ümran Çolakoğlu Uygun ise toplantıda yaptığı açıklamasında “Türkiye İşçi Partisi’nin ilkeleri çerçevesinde çözümler üretmek için görevlendirildiğim için çok heyecanlı ve hazır olduğumu belirtmek istiyorum. Demokratik ve halkçı belediyecilik,  Gazipaşa halkı için yenilikler ve güzellikler sunacaktır. Gazipaşa’nın sorunlarına hakimim ve halkçı bir belediyecilik ile bu sorunların nasıl çözüme kavuşturulacağını sokak sokak, kapı kapı gezip, halkı TİP olarak ziyaret edip anlatacağım” ifadelerini kullandı.> Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —