ÜLKÜCÜLER DEPREMZEDELERİ YALNIZ BIRAKMADI

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremin ardından Hatay’a yardım götürün ve deprem bölgesinde çalışmalara katılan Gazipaşalı ülkücüler, Gazipaşa’ya döndü. Başkan Görgülü, Hatay’da yapılan çalışmalar hakkında gazetemize bilgi verdi.

GÜNDEM 15.02.2023 11:10:00 0
ÜLKÜCÜLER DEPREMZEDELERİ YALNIZ BIRAKMADI

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ilde yıkım ve can kaybına neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bir yandan da depremzedelere yardımlar sürüyor. Kahramanmaraş merkezli depremin Gazipaşa’da çalışmalarına başlayan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Gazipaşa İlçe Başkanlığı, depremden etkilenen afetzedeler için seferberlik başlattı. Gazipaşa’da toplanan yardımlarla birlikte Hatay’a giden Ülkü Ocakları Gazipaşa İlçe Başkanı Emre Görgülü ve Gazipaşalı ülkücüler, hem yanlarında götürdükleri bir TIR dolusu yardım malzemesini depremzedelere dağıttı, hem de arama kurtarma çalışmalarına destek verdi. Birçok noktada yağma olayına da şahit olan ülkücüler, yağmacılara müdahale edip polis ve jandarmaya teslim etti. 


“BİRDE YAĞMACILARLA UĞRAŞTIK”


Bölgede yapılan çalışmalar hakkında gazetemize bilgi veren Ülkü Ocakları Gazipaşa İlçe Başkanı Emre Görgülü, “Depremin ikinci günü sabaha karşı 10 kişilik ekiple Hatay Antakya’ya vardık. Depremin ilk saatlerinden itibaren başlattığımız yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımları depremzedelere dağıttık. Burada kurtarma ekiplerine yardımcı olduk. Ekibimle birlikte bir enkaza geçtik oradan biri sağ, dört kişi çıkardık. Hatay’da bulunduğumuz süre içinde birçok enkazda arama kurtarma faaliyetine destek verdik. Bunun yanında birde yağmacılarla uğraştık. Çok yerde yağma olayına da şahit olduk, yağmacılara müdahale edip polis ve jandarmaya teslim ettik” dedi.