'ÜLKEYİ NE HALE GETİRDİĞİNİZİ ANLATIN'

MHP’li Mustafa Aksoy’a cevap veren CHP’li Onur Demir, “Vatandaşlarımızı aydınlatmak istiyorsanız, AKP ile ülkeyi bu hale nasıl getirdiğinizi anlatın. Cumhur İttifakı, kendi yarattığı sorunlara bile çözüm bulamıyor” dedi.

SİYASET 29.08.2022 14:18:00 0

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Av. Onur Demir, Kars’ta yaptığı açıklamalarla CHP’ye yüklenen ve “Cumhur ittifakı ülkemizin koruyucusudur” diyen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Mustafa Aksoy’a cevap verdi. Aksoy’un açıklamaları üzerinden hükümete yüklenip, ittifak ortağı MHP’yi de hedef alan Demir, “Ülkenin içinde bulunduğu durumun sorumlusu AK Parti ve MHP’dir. Cumhur İttifakı, kendi yarattığı sorunlara bile çözüm bulamıyor” dedi.

“TERÖRİSTLERİ KANDİL’DEN BİZ İNDİRMEDİK”

CHP’yi; HDP ve PKK’ya yakınlıkla suçlayan Aksoy’a, “Teröristleri Kandil’den biz indirmedik” diyerek cevap veren Demir, “PKK’lılar için çadır mahkemelerini de biz kurmadık. Çözüm süreci adı altında Doğu ve Güneydoğu’da olan bitenlerden ittifak ortağınız AKP sorumludur. Bugün kol kola verip, ülkeyi bu hale getirdiğiniz AKP, daha dün Kuzey Irak’taki terör gruplarını Türkiye sınırları içinden konvoylar eşliğine Suriye’nin kuzeyine geçirmedi mi? PKK ve uzantılarına kimin yakın olduğunu, seçimlerde oy çıkarı için kimin kimle olduğunu bu ülkenin vatandaşları çok iyi biliyor” ifadelerini kullandı.

“ÖCALAN’IN KARDEŞİNİ DEVLET TELEVİZYONUNA CHP’Mİ ÇIKARDI”

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın 2019 yılında AK Parti tarafından devlet televizyonuna çıkartıldığını hatırlatan Av. Onur Demir, “PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan 2019’da TRT ekranlarına çıkarken neden sesiniz çıkmadı? Osman Öcalan, TRT ekranlarından CHP için mi oy istedi yoksa Cumhur İttifakı için mi?  Öcalan’ı devlet televizyonuna CHP’mi çıkardı?” diye konuştu.

“MHP, AKP’NİN YARATTIĞI SORUNLARA ORTAK OLMUŞTUR”

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin sorumlusunun 20 yıllık AK Parti iktidarı olduğunu dile getiren Demir, “MHP, AKP’nin son yıllarda yarattığı sorunlara da ortak olmuştur. MHP; AKP hükümetinin savunuculuğunu yapmaktan ileri gitmemiştir. Cumhur İttifakı, kendi yarattığı sorunlara bile çözüm bulamamıştır, bundan sonra da bulamayacaktır. Cumhur İttifakı bizim gözümüzde çözüm üreten değil, sorun çıkarandır. Bunu da halkımız görmeye başladı. Halkımızın takdiri, seçimde sandıklara yansıyacaktır.  Bundan da hiç şüphemiz yoktur” dedi.

MHP’NİN SESİ ÇIKMIYOR

Ülkede olup biten ekonomik kriz karşısında MHP’nin sesinin çıkmadığını savunan CHP Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Demir, “Ülkemiz, daha önce eşine rastlamadığımız bir ekonomik krizin içinde. Halkımız, esnafımız, çiftçimiz, tüccarlarımız ülkemizde yaşayan her birey, içinde bulunduğumuz ekonomik krizi iliklerine kadar hissederken, MHP ve ittifak ortağı AKP’nin sesi çıkmıyor. Halkımızın tamamı, gelen zamların altında ezilirken; halk akaryakıt, doğalgaz, elektrik, gıda ve tüm ürünlere gelen zamlar karşısında ayakta durma mücadelesi verirken, MHP ve ittifak ortağı AKP’nin kılı dahi kımıldamıyor. Seçimi kaybetme korkusuyla sahaya inen Cumhur İttifakı, kendi yanlışlarını örtmek için CHP üzerinden politika yapıyor. Vatandaşlarımızı aydınlatmak istiyorsanız, AKP ile ülkeyi bu hale nasıl getirdiğinizi anlatın. Gelen zamlara çözüm üretemediğinizi, ülke ekonomisini nasıl bitirdiğinizi, PKK’yı Kandil’den kimlerin indirdiğini, Öcalan’ı TRT’ye kimlerin çıkardığını anlatın. Bunları anlatın ki halkımız kimin ne olduğunu görsün” dedi.

2023’TE ZAFER MİLLET İTTİFAKI’NIN OLACAK

AK Parti ve MHP’nin ülke yönetimini kaybetmekten korktuğunu dile getiren Demir, “Artık değişim zamanı geldi. Bunu Cumhur İttifakı temsilcileri ve seçmeni de çok iyi biliyor. Seçimi kaybetme korkusu iliklerine kadar işlemiş bunların. 2023’te zafer Millet İttifakı’nın olacak. AKP ve MHP’nin yönetemediği ülkemizi en iyi şekilde yöneteceğiz. Cumhur İttifakı’nın ülkemiz üzerinde bıraktığı tüm sorunları bizler temizleyeceğiz” şeklinde konuştu.