Tarih: 20.09.2023 14:53

UĞUR: NEFES ALAMIYORUZ

Facebook Twitter Linked-in

TİP Milletvekili Adayı Kerim Uğur, Küçüklü Mahallesi’nde faaliyet gösteren taş ocağının çevreye yaydığı toz nedeniyle tepki gösterdi. Uğur “Taş Ocağından çıkan toz nedeniyle çocuklar ve mahalle halkının yüzde 80’inde akciğer hastalıkları ve nefes darlığı problemi var. Artık nefes alamaz hale geldik” dedi.

 

GAZİPAŞA’NIN Küçüklü Mahallesi’nde Gökçeler mevkiinde faaliyet gösteren taş ocağı, kurulduğu günden bu yana dinamit patlatıldığı, tarım ürünlerine zarar verdiği ve çevreye yaydığı toz nedeniyle sürekli ilçe halkının mağduriyet konusuydu. Defalarca ilgili kurumlara şikayetler yapılsa da taş ocağı ile ilgili hiçbir çözüm üretilmediğini belirten ilçe halkı “Yıllardır bu çileyi çekiyoruz. Artık bir yetkili de sesimizi duysun. Taş ocağı hem çalışırken hem de dinamit patlatma sonrası çok aşırı toz çıkarıyor. Taş ocağından çevreye saçılan tozlar ürünlerimize zarar veriyor, sadece ürünlerimize değil, bizim sağlımızı da ciddi anlamda tehlikeye atıyor” şeklinde açıklamalar yapmıştı.

 

“TOZ BULUTLARI MAHALLEYİ KAPLADI”

Taş ocağına bir tepki de Türkiye İşçi Partisi (TİP) 28. Dönem Antalya Milletvekili Adayı Kerim Uğur’dan geldi. Uğur taş ocağından çıkan toz bulutları hafta sonu birebir şahit olduğunu belirterek “Gazipaşa’ya bağlı Küçüklü Mahallesi Gökçeler Mevkiinde Korubaşı Taş ocağı yaşam alanı içinde kuruludur. Bölge yaklaşık olarak 50 hanelidir. Bu bölgede insanların geçim kaynağı tarımdır. Atalarımız bizleri bahçelerinde olan keçi boynuzu (harnup) ,zeytin gibi tarım ürünleri satarak okuttu. Maalesef ki yıllar önce mahalle yaşam alanı içine kurulan bu taş ocağı yüzünden artık mahallede kimse evlerinin balkonunda oturamıyor. Dışarıda hiçbir eşyanı koyamıyorsun.” açıklamasını yaptı.

 

“HİÇBİR GÜVENLİK ÖNLEMİ YOK”

Taş ocağında genel anlamda hiçbir güvenlik önlemi alınmadığını dile getiren Uğur, “Taş ocağında yapılan kırma, dökme ve öğütme işlemleri sulama ile yapılması gerekirken gelişi güzel yapılıyor. Herhangi bir güvenlik önlemi alınmadan yaklaşık 200 metre yukarıdan aşağıya taşları kepçe ile döküyorlar. Hem tehlike arz ediyor hem de toz çevreye zarar veriyor.” dedi.

 

“MAHALLENİN YÜZDE 80’İ AKCİĞER HASTASI”

Uğur, babasının da astım hastası olduğunu belirterek, “Taş Ocağından çıkan toz nedeniyle çocuklar ve mahalle halkının yüzde 80’inde akciğer hastalıkları var ve nefes darlığı problemi yaşıyor. Babam astım hastası. Her an bu ocak yüzünden ölüm tehlikesi ile karşı karşıya. Artık nefes alamaz hale geldik.” İfadelerini kullandı.

 

“EVLERDE DERİN ÇATLAKLAR OLUŞTU”

Taş ocağında yapılan dinamit patlamalarından dolayı evlerde derin çatlaklar oluştuğuna dikkat çeken Uğur, “Bahçelerimizdeki meyve ağaçları da meyve vermez oldu. Seralarının havalandırmasını yapamadığımız için ürünlerimizin verimi de düştü. Ben kendim 17 Eylül Pazar günü canlı olarak şahit oldum. Ocakta yapılan dökme işleminden dolayı toz bulutları mahalleyi kapladı. Gazipaşa ilçe jandarmayı aradığımda bölgeye Gazipaşa belediye zabıtasının baktığını ve zabıtayı aramam gerektiğini bildirdiler. Ben de Gazipaşa zabıtayı aradığımda hemen dökme işlemini durdular. Zabıta olay yerine geldiğinde herhangi bir olumsuzluk görmediğini bildirdi. Ama elimde o ana ait video ve fotoğraflar mevcut. Artık bu taş ocağı ile ilgili acil yetkililerin yaptırım uygulamasını ve acil çözüm üretmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. >Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —