UĞRAK’A AVOKADO PAKETLEME TESİSİ

.

GÜNDEM 19.07.2023 17:02:00 0
UĞRAK’A AVOKADO PAKETLEME TESİSİ

ALANYA Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, Uğrak Mahallesi’ne yapılacak olan ve Alanya ve Gazipaşa halkına hizmet verecek Avokado Paketleme Tesisi inşaatına başladıklarını belirterek “Tesisimiz kasım ayında hizmet vermeye başlayacak” dedi.

Uğrak Mahallesi’nde yapımına başlanılan Avokado Paketleme Tesisi inşaatının 3 ay içinde bitirilmesi hedefleniyor. Avokado Paketleme Tesisi inşaatına başladıklarını dile getiren Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, "Bu tesisin bölgeye ve üreticilere çok büyük katkısı olacak" dedi.

“AŞIRI TALEP VAR”

Sevilgen, bu sene avokadoya aşırı talep olduğunu ifade ederek, “İhracatta daha iyi bir konuma getirmek için üretimlere devam ediyoruz ve Avokado Paketleme Tesisi sayesinde de ihracatımızı bir adım daha ileriye taşıyarak bizlere ülkemize katkı sağlamasını hedefledik. Şuanda market zincirlerin ve avokado satmayan marketlerin dahi bu sene avokado istediklerine şahit oldum. Uğrak Mahallemizde avokado paketleme tesisi inşaatına başladık. Allah bitirmeyi de nasip eder inşallah.” sözlerini kullandı.

KASIM’DA HİZMET VERECEK

2 yıldır tesis yapma projesi içinde olduğunu söyleyen Sevilgen, "Hedefimiz Kasım’da avokado paketleme tesisini faaliyete geçirmek. Burada amacımız daha kaliteli ürün, daha düzgün hasat yapılması. Tesis kurma amacımız ise; ihracat için mal üretmek, ki ihracata çok talep var. Bu tesisin bölgeye ve üreticilere çok büyük katkısı olacak, çünkü yurt dışına gitmeyen ürün yurt içindeki pazarda üreticiyi kurtarmıyor. Avokadonun yurt dışına gitmesi daha avantajlı olacak. Bu tesisin bölgeye ve üreticilere de çok büyük katkısı olacak" şeklinde konuştu. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: UĞRAK’ AVOKADO PAKETLEME TESİSİ