UCUZ ARPA BAŞVURULARI ZİRAAT ODASINA YAPILACAK

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, T besicilerin ucuz arpa temin edebilmeleri için Antalya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne yapılan başvuruların Gazipaşa Ziraat Odasına yapılabileceğini açıkladı.

GÜNDEM 21.10.2022 12:53:00 0
UCUZ ARPA BAŞVURULARI ZİRAAT ODASINA YAPILACAK

Gazipaşa’da besicilik yapan üreticilerin uygun fiyata arpa alabilmeleri için mücadele eden Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe ile birlikte Manavgat Süt ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Ay’ı ziyaret etmiş ve besicilerin uygun fiyata arpa alabilmelerine olanak tanışmıştı. Ucuz arpa temin etmek isteyen besiciler, Antalya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne başvuru yaparak daha uygun fiyata arpa temin etmişlerdi. Antalya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeliha Öztürk ile görüşme yapan Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik ve Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Antalya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne yapılan başvuruların ziraat odalarına yapılması yönünde karar aldırdı.

BAŞVURULAR ARTIK ODAMIZA YAPILACAK

Konuya ilişkin bilgi veren Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “Üreticilerimizin uygun fiyata arpa alabilmeleri için Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile Antalya Keçi Birliği ile gerekli görüşmeler yapılarak arpa alım başvurularının odamıza yapılmasına karar verilmiştir. Çiftçilerimize en iyi hizmeti sağlamak için her zaman elimizden geleni yapmaktayız. Arpa alım başvuruları için üreticilerimizin ziraat odamıza işletme tescil belgesi ile başvurmaları yeterlidir. Söz konusu uygulamadan, Tarım ve Orman Bakanlığında kaydı bulunan yani İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzden küpe alan tüm besicilerimiz faydalanabilir” dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27