UÇURUMA DÜŞEN DANA ÖZEL YAPILAN KIZAKLA KURTARILDI

UÇURUMA DÜŞEN DANA ÖZEL YAPILAN KIZAKLA KURTARILDI

.

GAZİPAŞA’DAN yaylaya götürülmek üzere araca yüklenen dana, Alanya’da Kuşyuvası mevkiinde araçtan atlayarak 400 metrelik uçuruma yuvarlandı. İnsan gücüyle bulunduğu yerden kurtarılamayan dana, sanayide yaptırılan özel bir kızakla düştüğü yerden 3 gün sonra kurtarıldı.


Olay, 3 gün önce Alanya’nın Dim Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gazipaşa’nın Karalar Mahallesi’nde ikamet eden Mustafa Yüksel, Göktepe Yaylası’na götürmek istediği hayvanlarını kamyonete yükleyerek yola çıktı. Yüksel’in kullandığı araç, Dim Mahallesi sınırında bulunan Kuşyuvası mevkiine geldiği esnada aracın üzerinde bulunan dana araçtan atlayarak 400 metrelik uçuruma yuvarlandı. Dananın yaşadığından emin olan Yüksel, yakınları ile İHH Gazipaşa ve Alanya Gönüllü Arama Kurtarma Ekibinden yardım istedi.


DANANIN KURTARILMASI İÇİN ÖZEL KIZAK YAPTIRILDI
Olay yerine gelen ekipler, danayı kurtarmak için çalışma başlattı. Halatlarla uçurumdan aşağı inen ekipler, halat yardımıyla dananın kurtarılamayacağını anlayınca özel bir kızak yapılması gerektiğini belirlediler. Kızak yapılıncaya kadar dananın yiyecek ve su ihtiyacı ise, halat yardımıyla uçurumdan aşağı inen vatandaşlar tarafından karşılandı. Dananın kurtarılması için özel yapılan kızak, tamamlanarak dün akşam saatlerinde bölgeye gönderildi. Bir traktöre bağlanan kızak, dananın bulunduğu yere indirildi. Kızağın üstüne alınan ve düşmemesi için iyice bağlanan dana, traktörün çektiği kızak yardımıyla bulunduğu yerden bugün sabaha karşı kurtarıldı.
Sağlık durumu iyi olan dana, sahibine teslim edildi. >Geylani TOPALOĞLU