UCU AÇIK ELEKTRİK KABLOLARI TEPKİ ÇEKTİ

GAZİPAŞA’DA açıkta bırakılan ucu açık elektrik kabloları vatandaşların tepkisini çekerken, ortaya çıkan manzara İzmir’de 12 Temmuz’da iki kişinin hayatını kaybettiği olayı akıllara getirdi.

GÜNDEM 19.07.2024 10:21:00 0
UCU AÇIK ELEKTRİK KABLOLARI TEPKİ ÇEKTİ

İzmir’de açıkta bırakılan elektrik kabloları, sağanak yağışla birlikte biriken suya temas etmiş, iki kişi akıma kapılarak hayatını kaybetmişti. Ülke gündemine oturan olayın yankıları sürerken, Gazipaşa’da açıkta bırakılan elektrik kabloları dikkatlerden kaçmadı. Pazarcı Mahallesi Selinus Sahili’ndeki limanın giriş kısmında bulunan üstü ve ucu açık şekilde bekletilen elektrik kabloları vatandaşların tepkisini çekti. Kabloda elektrik olup olmadığı henüz bilinmezken, ortaya çıkan görüntüler vatandaşları tedirgin etti. Günlük binlerce kişinin gelip geçtiği yolun kenarında bulunan ucu açık elektrik kablolarının insanlar için tehlike oluşturduğunu belirten vatandaşlar, “Bilinçli kişiler gelip bu kablolara dokunmaz. Elektrik olup olmadığı dahi ekipler tarafından kontrol edilmesi gereken bir durum. Buradan çocuklar gelip geçiyor. Eğer bu kablolarda elektrik varsa çok ciddi bir ihmal” ifadelerini kullandı. 


İZMİR’DE NE OLMUŞTU
Liman girişinde bulunan ucu açık elektrik kabloları, geçtiğimiz günlerde İzmir’de yaşanan olayı akıllara getirdi. İzmir’de 12 Temmuz’da saat 18.00 sıralarında sağanak yağış etkili oldu. Yağış nedeniyle kent merkezinde bazı cadde ve sokaklar suyla dolarken, araç sürücüleri ve yayalar zor anlar yaşadı. Sağanaktan korunmak için kaçmaya çalışan İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi 5’inci sınıf öğrencisi Özge Ceren Deniz, suyla dolan yolda elektrik akımına kapıldı. Onu kurtarmak isteyen amatör müzisyen 44 yaşındaki İnanç Öktemay da akıma kapılıp, bir anda yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan Öktemay ile Deniz, kurtarılamamıştı. >Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: ELEKTRİK KABLOLARI TEPKİ ÇEKTİ