UÇAK'TAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

.

GÜNDEM 24.11.2023 08:07:00 0
UÇAK

EĞİTİM Gücü Sen Gazipaşa İlçe Temsilcisi Özkan Uçak, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajda meslek kanunu, eğitimciye şiddet yasası, öğretmenin itibarının ve refah düzeyinin artırılması, öğretmen atamalarının düzenli ve öngörülür olması ve yönetici atamalarında liyakat gibi eğitime dair birçok konunun sendikalarının gündeminde olduğunu kaydetti.


Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) Gazipaşa İlçe Temsilcisi Özkan Uçak, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’  dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Dünyayı barış içinde daha yaşanır bir hale getirmek için en güçlü devrimin “eğitim” olduğunu söyleyen Uçak, ülkemizde fedakarca çalışan tüm öğretmenlerin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Uçak yayımladığı mesajda; “Yine bir Öğretmenler Gününü kutluyoruz. Öncelikle tüm öğretmenlerimizin, öğretmen adaylarımızın öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Yılda bir gün onları güzel sözlerle, şiirlerle onore ediyoruz, “İyi ki varsınız.” diyoruz,  “Geleceğin mimarısınız.” diyoruz. Yılda bir gün öğretmenlik mesleğini ve bu mesleği icra eden öğretmenlerimizin önemini ve değerini ifade ediyoruz. Biz öğretmenler elbette ki bu mesleği övülmek için yapmıyoruz. Bir öğretmenin yıllarca türlü fedakarlıklarla sürdürdüğü meslek yaşamının sonunda, geriye dönüp baktığında yetiştirmiş olduğu binlerce öğrencisinin başarısını görmek, en büyük övünç kaynağı olarak yeter de artar bizlere.


ATATÜRK’ÜN SÖZLERİNİ HATIRLATTI
Gün geçtikçe azalan meslek itibarı, öğretmenlerimizin okullarında yaşadığı yönetimsel sorunlar, şiddet, angarya, enflasyon karşısında su gibi eriyen maaşlar, azalan alım gücü, sürekli değişen eğitim sistemi ve müfredatı… Onlarca olumsuzluğa rağmen öğretmenler kendini yenilemeye, işini en iyi şekilde yapmaya, ülkenin en ücra köşelerinde şehit olma pahasına mesleki onurundan taviz vermemeye devam ediyor.  Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Bu iki ordunun her ikisi de kıymetlidir, yücedir (Atatürk’ün Kütahya Lisesi’nde Öğretmenlere Yaptığı Konuşma– 24 Mart 1923) .” ifadelerine yer verdi.


TÜRKİYE YÜZYILINDA EĞİTİMCİ NE OLACAK?
Dünyayı barış içinde daha yaşanır bir hale getirmek için en güçlü devrimin “eğitim” olduğunu söyleyen Uçak, şöyle devam etti: “Eğitim ülkemizde kiminle yürütülüyor? Öğretmenle… O zaman eğitim, öğretmenin durumu ile doğrudan ilgili değil midir? Cumhuriyet’in ikinci asrındaki Türkiye Yüzyılı vizyonunun gerçekleşmesinin yegâne yolu insana yani eğitime yapılacak yatırımdan geçmektedir. Eğitimde çağ atlamadan muasır medeniyet hedefine ulaşılması hep bir hayal olarak kalacaktır. Sadece maddi bir zenginlik değil milli kültürden beslenen bir medeniyet yaratılması ancak ve ancak eğitim yoluyla mümkündür. Atatürk’ün de ifade ettiği gibi eğitimde gerçekleştirilecek bu başarı diğer alanları da pozitif yönde etkileyecek ve geçici değil kalıcı bir refah oluşturacaktır.


Bugün azalan alım gücü ile öğretmenlerimiz her ay artan bir geçim sıkıntısı yaşamakta, sanata, kültür faaliyetlere bütçe ayıramamaktadır. Bunun yanında ev kirası, elektrik, su faturası, çocukların okul masrafı derken öğretmenler maaşını almadan borçlu duruma düşüyor. Ek hesaplarda ve kredi kartlarında giderek büyüyen borçlar öğretmenlerin belini büküyor. Öğretmenlerimiz bu durumda iken Öğretmenler Günü öğretmenin günü olamıyor. Yıllardır da aynı etkinliklerle Belirli Gün ve Haftalar kutlama programından öte gidemedi ülkemizde. Artık bir şeyler olmalı! 24 Kasım öğretmenin günü olmalı. Bu anlamlı günde öğretmenlere bakanlığımızın çok güzel bir hediyesi var; ÖNLÜK (!!!). Ne diyelim; Eyy öğretmenim her ne kadar cebin boş olsa da artık okulda filinta gibi bembeyaz dolaşabileceksin. Ne mutlu bize; Önlük Günümüz Kutlu Olsun diyelim. Genel Başkanımız Sayın Oğuz Özat’ın daha önce defalarca dile getirdiği gibi öğretmene en az yoksulluk sınırında maaş verilmelidir. Eğitim Ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası olarak her zaman dediğimiz gibi yoksulluk sınırının üstünde maaş almadıkları sürece eğitim çalışanları “ekonomik köle” olarak kalacaktır. Öğretmenin refah düzeyinin arttırılması için mücadelemiz devam edecektir.”
 

EĞİTİMDE NELER DEĞİŞMELİ?
Eğitim Gücü Sen Gazipaşa İlçe Temsilcisi Özkan Uçak, son olarak eğitimde değiştirilmesi gerekenlere dikkat çekti. Uçak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim öncesi “Kamuda mülakat kalkacak.” demesine, ardından eski Bakanımız Sn. Mahmut ÖZER’ in de teyit etmesine rağmen şuanki Bakanımız Sn. Yusuf Tekin’in uygulama biçimini değiştirerek mülakatların devam edeceğini ifade etmesi üzerine sendikamız yine tepkisini göstermiştir. Eğitim Gücü Sen resmi yazı ve görüşmelerle mülakatın kaldırılmasını talep etmiştir.  Yeterliliği yüksek bir meslek kanunu, eğitimciye şiddet yasası, öğretmenin itibarının ve refah düzeyinin artırılması, öğretmen atamalarının düzenli ve öngörülür olması, yönetici atamalarında liyakat gibi eğitime dair birçok konu sendikamızın gündeminde olan konulardır. “İşimiz Eğitim Gücümüz Eğitim” dediğimiz bu mücadele yolunda hukuktan aldığımız güç ile apolitik duruşumuzu bozmadan hak aramaya devam edeceğiz. Eğitim Gücü Sendikası olarak en küçük bir sorununda dahi her zaman öğretmenlerimizin yanındayız. Hayatlarımıza dokunan nice öğretmeni minnet ve saygıyla anıyoruz. Bir dahaki öğretmenler gününe kadar sorunlarımızın azalmasını temenni ediyoruz” dedi. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: ' ÖĞRETMENLER MESAJI